I després

Reunió sense acord per l’eliminació d’una línia de P3 a l’escola l’Estació

Ahir dimecres 17 de juny va tenir lloc a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una reunió on hi van assistir l’Alcalde, Carles Motas, membres de l’equip de govern i també de l’oposició, que es van trobar amb el director de Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras.

Compartiu aquesta història

Ahir dimecres 17 de juny va tenir lloc a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una reunió on hi van assistir l’Alcalde, Carles Motas, membres de l’equip de govern i també de l’oposició, que es van trobar amb el director de Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras. La trobada era per tractar l’eliminació d’una línia de P3 al CEIP l’Estació pel proper curs. També hi van ser presents les directores dels col.legis de la ciutat, a més de membres de les AMPA.

Un cop acabada la reunió, l’Alcalde va destacar que “no ens podem oblidar de la situació pandèmica que estem vivint i no sabem com estarem al mes de setembre”, fent referència a les ràtios més baixes d’alumnes que hauran de tenir els centres, degut a la separació física que s’haurà de fer entre l’alumnat.
L’Alcalde també va comentar que “el departament ja ha decidit i la seva decisió anirà endavant”, afirmant que “estem sorpresos” pel resultat de la reunió, i que des d’Educació “s’han tancat en banda” i que “la decisió la tenien presa abans d’entrar”.

També va voler destacar que s’ha fet una cosa “que mai s’havia fet en la història de la ciutat, que és desplaçar 21 famílies del col.legi que han triat com a primera opció a d’altres centres que no han triat”. Finalment, va recalcar que a Sant Feliu “hi ha una unitat política i de la comunitat educativa i tots estem reclamant que Educació aporti una planificació, que no ens trobem cada any amb la mateixa situació”.

A l’exterior de l’Ajuntament, l’AMPA del CEIP l’Estació va organitzar-hi una manifestació.

 

Martí Fonalleras va afirmar que “des del departament no s’ha fet res més que portar a terme el que s’havia acordat a la mesa d’Educació que va haver-hi el mes d’octubre i en el consell escolar municipal del mes de gener”. També va comentar que “els números són traïdors i ens han portat a una situació molt ajustada. S’ha de tenir present que a Sant Feliu hi ha hagut 161 preinscripcions i ja hi ha 8 grups, per tant, sobren 36 places, per tant no veiem la necessitat que hi hagi un nou grup ni que hi hagi una nova situació diferent a la que s’havia previst”.

Per Fonalleras, “cal una planificació a mig termini perquè hi ha un descens molt important en naixements”. També va recordar que “el problema del que estem parlant no té res a veure amb la Covid, que quedi clar. És un problema estructural de naixements a Sant Feliu i d’una demografia que no puja”.

A l’exterior de l’Ajuntament, l’AMPA del CEIP l’Estació va organitzar una manifestació en contra de l’eliminació de la línia educativa. La presidenta de l’AMPA, Natalie Roca, comentava que “hem tingut 44 inscripcions més, una fora de termini, i podríem assolir tranquil·lament les dues línies. Són 22 famílies afectades que hauran de desplaçar-se a una altra escola”.

La presidenta explicava que “hem fet una carta de manifest, igualment l’Alcalde també l’ha fet per la seva part” ja que “no volem que ens treguin cap línia a cap escola”. També va voler recordar que al setembre s’entrarà en un altre tipus de situació a les escoles i que “és molt contradictori amb el que ens estan fent a nosaltres, traient-nos una línia i un professor i mig. Amb el tema de la Covid, crec que aquest any s’hauria de respectar les 22 famílies afectades”.

El més llegit

I després