I després

RESPOSTA DEL GOVERN A LA NOTA DEL MES

Compartiu aquesta història

Amb l’enunciat <No “Mes” mentides. Lllum i transparència davant d’insinuacions fantasioses> l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols respon a la nota del pel Moviment d’Esquerres (MES) que varem publicar dilluns i que portava el títol “Un petit error informàtic sense importància de 5.000.000 d’euros” :

“El govern de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols veu astorat com des del Grup Municipal –unipersonal- de MES es fa pública una nota de premsa totalment mancada de veracitat (basada en un imaginari propi i irreal) sobre qüestions de la gestió de la comptabilitat financera de l’Ajuntament.

L’estratègia de MES, de fer insinuacions sense fonament, intentant espantar la ciutadania amb titulars periodístics i dades irreals no s’aguanta per enlloc.

En primer lloc volem manifestar que no hi ha cap mena de problema en l’economia municipal. Cal dir-ho clarament. La ciutadania pot estar totalment tranquil·la amb la gestió dels números de l’Ajuntament, i ho fem públic amb tot detall, en un exercici transparència absoluta. Anem als fets:

Al Ple de l’Ajuntament tothom ha pogut seguir fil per randa quina ha estat la situació en tot moment d’aquesta qüestió. El suposat “problema” que veu MES, es resumeix en una qüestió TÈCNICA d’un PROGRAMA INFORMÀTIC!!!). Sorprèn que aquest grup polític barregi conceptes i opinions falses que són impròpies de qui ha tingut altes responsabilitats municipals.

Si una cosa caracteritza el bon fer dels responsables tècnics de l’Àrea Econòmica del nostre Ajuntament és l’alta responsabilitat i la voluntat de no deixar en espais obscurs temes que es poden deixar ben entesos i endreçats amb total transparència i fora de dubte. En aquests cas ha estat excel·lent l’acció i la reacció de l’àrea responsable. I el Ple municipal, n’ha estat testimoni amb llum i taquígrafs.

Els comptes d’un Ajuntament -els diners de tothom- són quelcom molt seriós, i estan sotmesos a un estricte control intern i extern. És una comptabilitat financera tutel·lada per la Sindicatura de Comptes i el Tribunal de Cuentas, cosa que ja ho diu tot.

En el cas que ens ocupa, ja s’havia explicat en una reunió de la Comissió Especial de Comptes (en dues sessions) . Es va dir que hi havia la possibilitat d’una possible errada per les dificultats d’harmonitzar o sincronitzar formats de fitxers ELECTRÒNICS. A tall d’anècdota convé assenyalar que l’errada l’ha detectat un validador ELECTRÒNIC (un programa informàtic) i no un servei humà de control legalment establert. Un cop vist que hi havia aquesta errada no es fa altra cosa que esmenar-ho, seguint el procediment legal i transparent, i es torna a portar al Ple municipal: ni “més” ni menys. Clar i net.

Pel Govern local, haver de llegir insinuacions inversemblants, presuposant que els números de l’Ajuntament estan errats, com si a l’Ajuntament es treballés sense xifres correctes i altres aportacions fantasioses només respon a una manca de voluntat per entendre la realitat o una calúmnia, cercant uns profits polítics que -com molt bé es pot suposar- ni tindran i aconseguiran.

Perquè la resposta de l’equip de Govern es basa en la transparència, el bon fer professional i en dir les coses pel seu nom. Es demostra en dos àmbits concrets. Per una banda l’informe de l’àrea dels Serveis Econòmics i per l’altra, amb la presentació el proper 15 de novembre del Pressupost pel 2017, ni “més” ni menys.

Volem tranquil·litzar la ciutadania deixant clar que no hi ha cap desaparició de milions ni accions pressupostàries mal dimensionades. Només hi ha una qüestió de comptabilitat financera que no afecta per a res el desenvolupament habitual del nostre Ajuntament. Tenim la liquidació pressupostària correcta i els romanents nets i endreçats (encara que això dolgui a qui no creu en el creixement de la ciutat). Si fos el contrari haurien saltat totes les alarmes internes i no perquè ho hagués detectat un grup municipal que només fantasieja en allò que voldrien que fos una realitat: la seva.

En definitiva, volem deixar clar que hi ha qui pot no veure alguna cosa però molt més irresponsable és qui no escolta”.

El més llegit

I després