I després

Resintonització d’alguns canals de televisió a Sant Feliu de Guíxols

La Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha adreçat un comunicat a l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols mitjançant el qual indiquen que a partir de meitat de novembre es va implantant el que s'anomena el "Segon Dividend Digital" de Catalunya, i com a resultat d'aquest procés, alguns dels canals de la TDT canviaran de freqüència.

Compartiu aquesta història

La Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha adreçat un comunicat a l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols mitjançant el qual indiquen que a partir de meitat de novembre es va implantant el que s’anomena el “Segon Dividend Digital” de Catalunya, i com a resultat d’aquest procés, alguns dels canals de la TDT canviaran de freqüència.

Els canvis s’aniran fent progressius en els propers mesos, sense tenir clara la data exacta en què es produirà l’encesa dels nous canals digitals. Això està condicionat al centre emissor al qual està orientada cada antena. En el cas de Sant Feliu de Guíxols no hi ha, en els documents rebuts ni al web de referència, cap data clara d’inici o de proves, però l’Ajuntament ha rebut alguna queixa de veïns perquè alguns canals donen problemes.

En la majoria de casos -edificis unifamiliars o de tres/quatre habitatges-, un cop s’hagi produït l’encesa de nous canals, només caldrà la resintonització a través del comandament a distància. En el cas d’edificis més grans, caldrà contactar amb alguna empresa instal.ladora de certificacions, fer els canvis, i posteriorment cada veí/veïna haurà de resintonitzar.

En alguns casos hi haurà uns mesos que s’emetrà de forma simultània, per la freqüència antiga, i alhora per la nova. El 30 de juny de 2020 és la data límit per haver fet tots els canvis. La pàgina web de referència la trobareu si feu clic aquí.

 

 

El més llegit

I després