I després

RECLAMA ELS TERRENYS DE L’INSTITUT SANT ELM

Compartiu aquesta història

Dijous, en el Ple Municipal Ordinari, un punt sobre els terrenys a cedir a la Generalitat per construir un nou institut per acollir els alumnes del Sant Elm, tornava a ser motiu de discussió entre membres de l’anterior govern, que el contemplaven a l’altra banda de la Ronda de Ponent, i l’actual que, juntament amb el Departament d’Educació, prefereixen l’esplanada del costat del Gaziel. Finalment tant l’alcalde com el regidor d’ensenyament varen declarar que els proposaran els dos i es decidirà la millor via.
Entre el públic de la sala de plens s’hi trobava el director de l’Institut Sant Elm, Francesc Sánchez Tejero seguint la discussió del punt i ens interessava, com a part afectada, la seva opinió sobre les divergències i també la situació del centre educatiu.
Sánchez fou contundent en declarar: “de tota la discussió em quedo amb el que va dir l’alcalde en referència que, en els darrers nou anys que és trist que l’Ajuntament de Sant Feliu no hagi estat capaç de cedir uns terrenys. Jo afegiria que més que trist és vergonyós, hem tingut d’alcaldes a Miquel Lobato, a Pere Albó, a Carles Motas, a Joan Alfons Albó i ara ho torna a ser Carles Motas i, en aquests nou anys, cap equip de govern ha estat capaç. Dóna la sensació que l’educació no és una prioritat”.
També es referia al carrusel d’àmbits proposats en els darrers nou anys: “l’esplanada del Gaziel, Cal Negre (zona d’autocaravanes), l’escorxador, l’altre costat de la riera del Gaziel, l’altre costat de la ronda i, ara, es torna a l’esplanada del Gaziel per tancar el cercle. Això sembla el dia de la marmota…Aquests dos terrenys tenen els seus avantatges i inconvenients, és cert que el Departament d’Educació prefereix els del Gaziel però també sembla que la seva tramitació és més complicada”.
El director comentava que tenen una perspectiva de 3-4 anys en què els alumnes no cabran a les escoles “i si els alumnes d’ESO s’escampen per les escoles de primària, la responsabilitat serà de l’Ajuntament per no haver cedit els terrenys. Si com es va dir l’equip de govern es contemplen les dues vies per explorar-les, endavant, però que tinguin en compte que no queda gaire temps”. També va apuntar que l’oferta educativa ha crescut i hi assisteixen més alumnes de fora.
Finalitzava les seves declaracions afirmant que es necessita la implicació de tota la ciutat i destacava l’esforç que es va fer per aconseguir l’Institut Sant Feliu o el propi Sant Elm ara fa 50 anys.
L’alcalde va declarar en el Ple que dins de la primera quinzena s’ha de celebrar una reunió entre responsables municipals i d’Ensenyament.

El més llegit

I després