I després

QUÈ PASSA AMB LES OBRES DE L’HOTEL ELKE?

Compartiu aquesta història

Es nota un cert neguit a Sant Feliu pel fet que no es veu moviment en el solar del futur Hotel Elke de la Rambla del Portalet. Sembla que s’havia pressuposat que, en fer-se tanta via per enderrocar els edificis, l’endemà ja començaria la construcció.
Per tal de disposar d’ informació contrastada i de primera mà, ahir dijous, la nostra emissora va contactar amb l’arquitecte-director de l’obra, Gerard Oliver, per aclarir si hi ha algun problema que estigui frenant l’inici de la construcció.
L’arquitecte declarava que “tècnicament l’obra no està parada, el que hi ha hagut és la complexitat habitual que en un projecte d’aquestes característiques es dóna a la part final en el projecte executiu. Justament el passat dimarts, 5 d’abril, es va entrar per registre a l’Ajuntament el projecte d’execució i en aquests moments estem a l’espera de formalitzar l’acta de replanteig i de donar llum verda a l’inici de les obres.
S’han presentat tots els requisits formals que venien donats amb la concessió de llicència, que data de l’1 de desembre de 2015, que demanava que abans de l’inici d’obres calia presentar el projecte executiu visat, que és el que s’ha presentat aquest dimarts”.
En referència a comentaris sobre la possible feblesa del subsòl per fonamentar l’edifici, responia que “realitzat l’estudi geotècnic, s’han trobat unes característiques que no difereixen en absolut de les mateixes que hi ha a la zona del voltant de la badia i això, en un edifici d’aquestes dimensions, obliga a redimensionar correctament l’estructura de manera que es pugui garantir la solvència estructural de l’edifici de per vida. Per tant, no hi ha cap incidència, es tracta d’una verificació de resultats que ja intuíem que serien aquests i s’han adequat els fonaments de l’edifici a la nova situació, d’acord amb la normativa. A tres metres s’ha trobat el nivell freàtic i a, entre sis i set metres, la roca granítica que és on aniran a descansar els pilotatges d’aquest edifici”.
Demanàvem una data aproximada de l’inici de les obres, resposta que no es va concretar ja que segons declarava Gerard Oliver, “en aquests moments s’ha d’acabar d’escollir l’empresa constructora i de tancar contractualment les seves feines. Em consta que el promotor està valorant les opcions que té damunt de la taula i, quan tingui clar qui ho fa i com ho fa, es tirarà endavant. De fet, amb les gestions realitzades l’obra es podria començar demà mateix però cal tancar un contracte amb una constructora i a partir d’aquí fer tot el procediment habitual, com és el pla de seguretat, l’acta de replanteig i tots aquells documents previs necessaris abans de qualsevol obra”.

El més llegit

I després