I després

QUATRE NOTÍCIES DIFOSES PER LA CUP GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

La CUP Guíxols ha difós en les darreres hores diversos missatges, com ara la fotografia de capçalera amb els seus representants locals sostenint una pancarta en la qual mostren el seu suport a l’opció que els seus representants nacionals estaven defensant en les negociacions que es portàven a Barcelona i que han desembocat amb la renúncia d’Artur Mas i la designació de Carles Piugdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat.
També ha fet públic un comunicat on fan una reflexió davant “la situació actual que viu l’organització”, que podeu consultar en el següent arxiu: COMUNICAT CUP
Un altre fa referència a un dels objectius que perseguia la formació, que era disposar d’un local on poder realitzar les seves activitats i assemblees, que al final ha aconseguit i que està ubicat al carrer Almeria, 17, espai que estan habilitant i que abans de final de mes estarà totalment operatiu.
I, finalment, han distribuit una nota de caire municipal en la qual recorden que el mes de novembre, conjuntament amb l’organització d’Ecologistes en Acció, van presentar una moció en el ple de Sant Feliu en la qual demanaven al consistori “la prohibició de l’ús d’un producte de síntesi utilitzat en parcs i jardins, que la OMS (Organització mundial de la salut) va declarar com a potencial principi actiu cancerigen, a més nombrosos estudis demostren que pot comportar altres problemes de salut”.
Segons la formació, es tracta del Roundup, el qual l’ajuntament va al·legar que la EFSA (Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria) va fer un comunicat en el qual diu que el glifosat és poc probable que sigui cancerigen.
La CUP assenyala que la regidora responsable va afirmar que aquest producte no s’utilitza a Sant Feliu i creuen que aquest comentari va poder incidir negativament a l’acceptació de la moció. També adjunten una còpia del comunicat de l’Ajuntament als veïns de les zones on es portava a terme ( entre el 18 i el 30 de desembre) un tractament amb el producte.
La CUP apunta que el consistori fa cas omís a les continues advertències i alertes en relació a la perillositat d’aquest herbicida, com es el glifosat” i afegeix que existeixen centenars de estudis alternatius que fa molts anys denuncien la perillositat d’aquest producte, així com a la cada vegada la creixent prohibició, al temps que asseguren que exigiran explicacions a la regidora per negar la utilització del producte.
Finalitzen la nota informant que demanaran el pla de gestió de parcs i jardins i que estudiaran els productes que s’utilitzen per esbrinar si se’n fa ús d’altres de síntesi que puguin comportar algun perill per a la salut.
Contingut sencer de l’escrit: NOTA CUP

El més llegit

I després