I després

Quart dia consecutiu de morts i contagis per coronavirus a la baixa a l’Estat espanyol

Les dades així ho demostren: s'alenteix el ritme de contagis i morts per coronavirus arreu de l'Estat. S’han confirmat un total de 637 morts les últimes 24 hores, la dada més baixa d’aquests darrers 13 dies, de la mateixa manera que han constat 4.273 nous infectats, la millor dada dels últims 15 dies.

Compartiu aquesta història

Les dades així ho demostren: s’alenteix el ritme de contagis i morts per coronavirus arreu de l’Estat. Avui és el quart dia consecutiu en què es redueix la quantitat de defuncions i de noves infeccions per coronavirus tant a Catalunya com al global d’Espanya. Un petit punt de llum que sembla que es comença a intuir al final del túnel de foscor.

Els números d’avui dilluns mostren una tendència positiva cap a l’estabilització, cap a l’aplanament de la corba de casos. Arreu de l’Estat s’han confirmat un total de 637 morts les últimes 24 hores, la dada més discreta d’aquests darrers 13 dies. Cal remuntar-se fins al 24 de març per trobar un nombre de defuncions inferior.

Tanmateix, la xifra de nous contagis és encara més encoratjadora. N’han constat 4.273, la millor dada dels últims 15 dies. Amb només una setmana, s’ha reduït a la meitat el ritme de nous infectats, si bé a inicis de la setmana passada es van superar els 9.000 nous contagiats diaris.

I encara una altra informació reconfortant: ja són més de 40.000 les persones que s’han recuperat del virus. Representen un 30% del total d’infectats, l’equivalent a afirmar que pràcticament 1 de cada 3 persones que han donat positiu en COVID-19 a dia d’avui ja han superat la malaltia.

En definitiva, les dades conviden a l’optimisme, sí, però no és moment d’aixecar el peu de l’accelerador, ni molt menys. De fet, autoritats i experts alerten que les xifres oficials són només la punta de l’iceberg del nombre real de contagiats, per bé que fins ara s’han fet tests únicament als casos més greus. El millor remei per a la malaltia continua sent quedar-se a casa i complir el confinament. Només així evitarem el col·lapse del sistema de salut i podrem fer front a aquesta nova infecció.

El més llegit

I després