I després

PROMOCIÓ DE REFUGIS I DEFENSES DE SFG

Compartiu aquesta història

Els refugis i defenses de la Guerra Civil de Sant Feliu s’estan convertint en un element històric de la ciutat pel qual s’ha generat un gran interès arrel de la seva recuperació i obertura al públic en alguns casos, mentre es completa la posada a punt per visitar els que encara resten pendents i de conformar així un interessant itinerari de visites de tota la col·lecció dels que es poden rescatar arreu del municipi.
En els darrers dies Televisió Costa Brava, a través de les seves emissions a nivell comarcal així com a delegació de La Xarxa a la comarca, ha estar realitzant diversos enregistraments guiats, entre altres, a càrrec del president de l’Associació d’Amics del Museu, Josep M. Vicens, associació gràcies a la qual s’han pogut realitzar visites tant a l’edifici que acull el vaixell Miquel de Boera com al niu de metralladores del promontori del Fortím des del passat mes de desembre.
La setmana passada es va enregistrar l’espai “Tot recordant”, conduït per Lluís Molinas, on també es va fer una visita al refugi que es va descalçar en refer les escales del carrer Penitència en direcció a la Plaça del Puig.
Aquest element, l’entrada del qual podem veure a la fotografia, va comptar amb la presència d’Isidre Ribera, president de l’associació de veïns de l’àmbit, i es va fer la visita amb torxes, atès que el refugi només està pendent de la instal·lació del comptador d’electricitat per poder procedir a la obertura al públic a través d’aquest accés.
S’espera que aviat també es recuperi un búnquer que està soterrat sota el balcó de “Les remendadores”, al capdamunt de l’edifici del Club de Mar, justament en un espai que s’ha d’alliberar pel pas d’un tram del camí de ronda que els propietaris estan obligats a obrir des de fa gairebé dos anys.
Amb aquesta col·lecció creixerà l’oferta turística, quant a elements històrics i culturals amb què compta Sant Feliu.

El més llegit

I després