PRIMER MES DELS TREBALLS DEL NOU PARC CENTRAL

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, varen convidar als mitjans a la visita d’obres del futur Parc Central, quan es complia el primer mes dels treballs, entre la plaça Alabric i el carrer Miquel Surís per fer-ne una valoració després de reunir-se amb el cap de l’empresa que hi està actuant.

L’alcalde declarava que estan contents tant del ritme de les obres com de l’acceptació dels veïns, malgrat que els ocasionen algunes molèsties, “però que veuen que el resultat serà molt positiu, no només per a ells, sinó també per la ciutat en general”.

Motas informava que “en aquesta primera fase s’han detectat totes les canalitzacions que hi ha a la zona, com és el cas d’una important canalització de gas, les de telefonia i aigües i s’ha de fer el plantejament per si s’han de modificar. Un  cop enderrocat el mur que separava els jardins de l’asil i la plaça Alabric, es comença a plantejar la graderia que donarà accés a la zona de jocs infantils. També comença la reurbanització del carrer Miquel Surís, on es faran de cap i de nou les canalitzacions d’aigua, actuació permetrà connectar-lo amb el carrer Aden en les mateixes condicions de millora”.

La casa del rector, que fa cantonada amb el carrer Dos de maig, està pendent d’enderrocar-se, quan Endesa enretiri la línia que alimenta la seva escomesa. I quant a les barraques que feien la funció de galliners del centre geriàtric, que tenen la teulada de fibrociment, han de comptar amb la intervenció dels especialistes abans d’enderrocar-les, conjuntament amb el mur del carrer Dos de Maig.

Motas recordava que “en aquest espai estem construït un parc tindrà una superfície de 9.300 m2, un àmbit de confluència i veïnatge on s’hi podran organitzar diferents activitats, on volem que els residents l’Asil Surís puguin coincidir amb gent més jove i que tots plegats puguin gaudir d’un parc amb un gran potencial, ara que tenim l’oportunitat d’obrir-lo per a gaudi de tots els ciutadans”.

El parc també conservarà els dos petits pavellons catalogats que donaran un plus de qualitat al nou projecte, que té l’objectiu d’esponjar i d’oxigenar el punt d’unió de la part alta de l’eixample decimonònic amb l’inici del barri de Vilartagues.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació