I després

PRESENTEN LA XXIV EDICIÓ DEL PEIX BLAU GANXÓ

Compartiu aquesta història

Des del 21 de maig fins al 19 de juny se celebra una nova edició del Peix Blau Ganxó, una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la Costa Brava. Són ja 24 edicions, que enguany presenta un eslògan que recull tres conceptes clau: innovació, tradició i emoció.
Els tres elements hi apareixen, tal com han recordat el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, i l’alcalde, Carles Motas, durant un menú de degustació, on s’hi han aplegat els cuiners de la campanya.
Els germans Torres (Javier i Sergio els populars cuiners televisius de la 1 de Televisió Espanyola) han estat també convidats i han assaborit les creacions amb peix blau, i tal com han explicat, participen també en la divulgació tant de la cuina de Sant Feliu de Guíxols -de la qual en són bons coneixedors-, com els plats a base de peix blau.
Disset restaurants de Sant Feliu de Guíxols ofereixen menús específics de peix blau -amb preus diversos a cada establiment-, als quals s’han d’afegir altres molts locals que inclouen plats de peix blau en les seves cartes, i finalment una desena de bars i altres establiments fan propostes amb tapes, pastissos o un còctel inspirat en el peix blau.
El cas és que gairebé tota la potència gastronòmica de Sant Feliu de Guíxols queda ben representada en les cartes i menús dels restaurants des del 21 de maig fins al 19 de juny.
Tal com expressa el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, en el llibret promocional on s’expliquen totes les propostes “les velles receptes congenien amb les noves propostes dels xefs ganxons: suquets amb carpaccios, escabetxos amb tàrtars, salaons amb sorbets… Això fa un maridatge exitós de tradicions i innovacions que es completa amb emocions”.

EXPERIÈNCIES I EMOCIONS
Precisament són les emocions i experiències el que enguany caracteritza com a novetat la campanya. Són tres propostes complementàries al Peix Blau.
Una és, a bord d’un catamarà (28 de maig). Es tracta de reservar un dinar aquell dia, i hores abans, fer un recorregut amb catamarà per la nostra costa de bon matí, fondejar, prendre el sol, capbussar-se, i menjar algun tastet de peix blau. Al migdia, es tornarà a la costa, per continuar l’experiència al restaurant escollit i dinar.
La segona proposta té a veure amb el vi i submergir-se sota l’aigua. Es titula “un maridatge inèdit”, i és combinar peix blau amb vi L’Àmfora. Aquest vi està envellit sota les aigües de la platja guixolenca de Sant Pol. Els més atrevits es poden capbussar i fer la immersió, veure el celler submarí, i continuar l’experiència a la taula del restaurant escollit. Si no teniu ganes de remull, podeu anar directament al restaurant.
La tercera proposta, titulada “Arremangueu-vos”, és un taller participatiu a la Llotja del Peix per aprendre a filetejar peix, salar o marinar anxoves. Una peixatera ensenyarà com manipular i fer conserves de peix, entre altres. També, a continuació, podeu menjar al restaurant triat.
El pintor Carles Piqueras ha realitzat el quadre “Verats”, per il.lustrar la campanya gastronòmica 2016.-
*Tota la informació a: LLIBRET DEL PEIX BLAU GANXÓ

 

El més llegit

I després