El grup de pop-rock Sotrac ha publicat el seu primer àlbum, titulat Sota el roure produït per Marc Martín, que en els últims mesos també ha produït altres artistes gironins com ara Xakras, Somboits, Julia Cutler, Rita Valero i David Busquets, ha informat El Punt Avui.

Sotrac, format per músics de Sant Feliu de Guíxols i Llagostera, farà la presentació oficial del disc, que ha estat finançat en part amb una campanya de micromecenatge a Verkami, aquest divendres en un concert que tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc a les 22:00h.

Els guixolencs Helena Tamayo (veu i flauta travessera) i Gerard Cortés (guitarra i veu) i el llagosterenc Artur Comas (guitarra i veu) formen el grup, que va néixer el 2010 quan es van trobar un grapat de joves alumnes de les escoles de música de les dues localitats per tocar unes quantes versions. El 2015 Sotrac va editar, encara com a quintet, l’EP Entre nosaltres, del qual ara han recuperat alguns temes com ara Nou espai i Mitjanit per a Sota el roure, però en noves versions molt diferents de les originals. “Al cap de poc, ens va escoltar en Marc Martín i ens va oferir la possibilitat de gravar un disc al seu estudi, La Vall. Com a productor, ell ens va recomanar que apostéssim per l’Helena com a veu principal, en comptes de tenir dues veus solistes, com abans, perquè ara no hi ha gaires grups de pop-rock en català en què canti una noia.” L’Helena també aporta un altre dels trets diferencials del grup: la flauta travessera.

Després d’editar l’EP el grup va quedar reduït a trio, sense secció rítmica, així que el disc va ser gravat per Àlex Gaspa a la bateria i Ramon Montardit al baix. En directe, la bateria va a càrrec de Júlia Martín i el baix, de Xavi Serrat. Immortals és el primer single i videoclip d’un àlbum que inclou deu cançons plenes d’energia i missatges positius com ara Sota el roure –“Un lloc per apartar-se i carregar piles, per tornar després amb més força”–, Podem, Viatges o Nou espai, que anima a “fer front a les coses aparentment incontrolables del dia a dia”. Són lletres obertes que permeten més d’una lectura, perquè “cadascú se les pugui fer seves”.

Podeu escoltar tastos de les seves cançons accedint a l’article d’El Punt Avui: http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1267578-sotrac-publica-el-seu-primer-album-sota-el-roure.html