I després

PRESENTACIÓ DE LA 57 EDICIÓ DEL FESTIVAL PORTA FERRADA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’ha presentat a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, la programació del 57 Festival de la Porta Ferrada. En l’acte han estat presents, el subdelegat del Govern Central, Albert Bramon; el delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; l’Alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; el director del Festival, Josep Saballs; el director de The Project i responsable del Festival, Iñaki Martí i el director artístic del Festival, Albert Mallol.


El degà dels festivals d’estiu de Catalunya, gestionat els darrers anys per la promotora The Project, presenta un cartell eclèctic amb el qual es proposa superar les xifres rècord dels últims anys. El Festival te un pressupost d’1.600.000€ i posa un total de 48.000 entrades a la venda. D’aquestes, es calcula que unes 5.000 són adquirides per gent de la ciutat.

Aquestes entrades es poden comprar a través de la web www.portaferrada.cat i en el punt de venda oficial a Sant Feliu: Can Solés, carrer de Sant Pere, 41.

En referència a la programació el director artístic del Festival, Albert Mallol explica que es continua apostant per la diversitat d’estils: jazz, pop, rock, clàssica i el seu tradicional contrapunt de dansa. Una edició on trobarem exclusives a Catalunya d’artistes internacionals com Patti Smith, The Human League, Melody Gardot, Salif Keïta i The Wailers…També estrenes com la presentació del muntatge sobre el mite de Noè de la prestigiosa companyia Mandalain Ballet Biarritz, la presència de Marea amb la seva gira i nou disc El Azogue, la trobada singular de Jordi Savall i Carlos Nuñez en una nit de Diàlegs Celtes o El duende d’alt voltatge flamenc de José Mercé i Tomatito.

Mallol destaca que, dels més de 40 espectacles programats, 15 són produccions catalanes i 13 són exclusives a Catalunya. També ha presentat el nou cicle A Prop que es celebrarà al Teatre Auditori amb 4 concerts d’artistes referents de l’actualitat musical del país, així com els concerts de música clàssica a l’Església del Monestir cada dimarts d’agost, amb tres propostes d’ampli registre, i el cicle familiar amb dos espectacles adreçats a un públic infantil i juvenil.

El Village, ubicat a l’entrada de l’Espai Port, aposta aquest any per una renovació de la seva oferta gastronòmica i vol potenciar les actuacions en aquest recinte en una línia artística dedicada a bandes tribut.

El Festival comunica que un any més promourà la seva campanya solidària, que des de la implantació, ha recaptat més de 20.000€ a benefici d’entitats socials locals. Aquestes donacions són fruit de les cessions que fan alguns artistes de la venda del seu merchandising i les recaptacions per la venda d’entrades solidàries.

Durant els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril, es farà una campanya de descomptes del 20% i que sols es podrà obtenir a les taquilles de l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta és la Programació:
Manolo García, 13 de juliol; Ólafur Arnalds, 19 de juliol; Melody Gardot, 30 juliol; Malandian Ballet Biarritz, 26 de juliol; Joan Baez, 27 de juliol; Xarim Aresté, 28 de juiol; God Save The Queen, 29 de juliol; Salif Keita + The Wailers, 30 juliol; Greaseland, 31 de juliol; Els Pets + Ramon Aragall, 1 d’agost; El Pot Petit, 4 d’agost; L’últim indi, 4 d’agost; Jordi Savall & Carlos Núñez, 5 d’agost; Luz Casal, 6 d’agost; Josep Bros, 6 d’agost; Patti Smith, 7 d’agost; Tomatito&José Mercé + Las Migas, 8 d’agost; Manuel Carrasco, 9 d’agost; Marea + Bocanada, 10 d’agost; Joan Colomo, 11 d’agost; Amaia + Los Hermanos Cubero, 11 d’agost; Melendi, 13 d’agost; Solistas Covent Garden, 13 d’agost; The Human League, 14 d’agost; Beret, 15 d’agost; Joan Dausà + Bipolar, 16 d’agost; Gecko Turner, 18 d’agost; Pedro Burruezo, 20 d’agost.

D’altra banda, també s’ha avançat que el proper 9 de maig es farà la presentació del Singlot Festival, el Festival d’Humor produït per El Terrat i dirigit per Andreu Buenafuente. Fa uns dies que hem conegut una de les seves propostes, Quim Masferrer. El periodista, actor, director de teatre i presentador de televisió, oferirà el seu espectacle Bona gent el diumenge 7 de juliol a l’Espai Port.

Més informació a www.festivalportaferrada.cat

El més llegit

I després