I després

PREMI PER A TONI SALA PER “EL CAS PUJOL”

Compartiu aquesta història

L’escriptor guixolenc, Toni Sala, ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2014 de Literatura en llengua catalana per l’assaig El cas Pujol. Reflexions sobre el terreny, publicat el mes d’octubre passat per L’Altra Editorial.
El jurat ha volgut destacar la capacitat de reflectir un moment de commoció col.lectiva des de la reflexió, l’anàlisi i la tradició literàries.
El cas Pujol reflexiona a fons sobre la figura de l’expresident, la relació entre la política i la cultura, la moralitat, la naturalesa humana i el poder.
Quan va esclatar el cas de l’expresident de la Generalitat, Toni Sala va penjar al seu blog la primera d’una sèrie d’actualitzacions ocasionals en què s’enfrontava a la notícia i es plantejava algunes de les implicacions més greus que se’n deriven. Aquest volum, que recull i completa totes les actualitzacions que Sala va escriure durant un parell de mesos, és una reflexió obligada sobre el poder i la cultura, sobre les impostures de la política i sobre la realitat i els miratges del país. Una invitació urgent a compartir la intel.ligència i a exercir-la, amb lucidesa, des del coratge de l’honestedat.
L’Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col•lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.
Toni Sala és, a dia d’avui, una de les veus més importants de la literatura catalana contemporània i autor d’Els nois, l’obra que inaugurava el catàleg de L’Altra ara fa tot just un any, és motiu d’altíssima satisfacció, ha publicat la seva editorial.

El més llegit

I després