I després

Premi Ondas Nacional de Música amb menció especial del jurat pel Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

Porta Ferrada ha estat guardonat amb un premi Ondas 2022. El festival de música de Sant Feliu de Guíxols, que enguany celebra la seva seixantena edició, ha obtingut la menció especial del jurat en l’àmbit dels premis nacionals de música .

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, acompanyat del regidor del Festival, Josep Saballs i del primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz, la regidora de Cultura, Núria Cucharero, junt amb responsables tècnics d’aquesta edició, i l’equip tècnic de la productora The Project, encarregada de la gestió de les darreres edicions.

Motas es mostra content per aquest reconeixement i pel gran salt qualitatiu i quantitatiu que ha fet el Festival en els últims anys.

 

Un il·lusionat Tito Ramoneda, un dels socis fundadors de The Project, diu que Sant Feliu és una ciutat apassionada per la Cultura.

 

El 26 d’octubre es va donar a conèixer la decisió del jurat de la 69a edició dels Premis Ondas a Barcelona, amb l’objectiu de reconèixer i impulsar les produccions radiofòniques, musicals i televisives que, tant a nivell nacional com internacional i en tots els seus gèneres i formats, aportin elements innovadors i millorin l’experiència de l’audiència. Els jurats nacionals i internacionals, constituïts per 25 professionals de ràdio, televisió, publicitat i música, van ser els encarregats de triar als guanyadors d’enguany, que rebran un total de 22 premis. Ens centrem en els musicals.

A la gala celebrada aquest dimecres 14 de desembre a Barcelona al Gran Teatre del Liceu s’atorgava el premi nacional de música menció especial al Festival de Porta Ferrada:

“Per la seva 60 edició acostant la música de qualitat, de diferents estils des de 1958, sent el festival de música degà a Catalunya. Va ser pioner en la incorporació del concepte de “festival de música” com a proposta cultural d’impacte turístic a Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava. Encara que en els seus inicis la música clàssica va ser l’única protagonista, al llarg dels anys ha incorporat altres gèneres i disciplines artístiques com la dansa, el jazz, el rock i el pop. Per aquest festival han passat artistes populars tan rellevants com Herbie Hancock, Sabina, Bebo Valdés, Patti Smith, Lou Reed o New Order.”

També van rebre reconeixement Luz Casal a la seva trajectòria, el fenomen de l’any va ser per a Dani Fernández, l’espectacle o gira musical al concert de clausura de la Gira de La Cruz del mapa 2022 de Manuel Carrasco, El Món a Rac1, a Carles Francino, Andreu Buenafuente, La que se avecina, o a Saber y Ganar, entre d’altres.

El més llegit

I després