I després

Preinscripció escolar del curs 2021-2022 per a alumnes d’infantil, primària i secundària

Consulteu aquí tot el que necessiteu saber sobre el procediment de preinscripció per al proper curs escolar. Si teniu un/a fill/a a qui li toca cursar P3, 1r d'ESO o que vol canviar de centre escolar, aquest tràmit és obligatori.

Compartiu aquesta història

Qui ha de sol·licitar la preinscripció escolar?

El procés de preinscripció per al curs 2021-2022 és un tràmit que han de fer obligatòriament totes les famílies que vulguin que el seu fill o filla accedeixi el proper curs a un nou centre educatiu públic. I això pot passar en tres supòsits:

  1. Quan l’alumne hagi de cursar P3.
  2. Quan l’alumne hagi de cursar 1r d’ESO, només en cas que el centre on actualment està fent 6è de primària no tingui línies d’educació secundària.
  3. Quan es vulgui un canvi de centre per a l’alumne, vingui del curs que vingui.


Quan ho puc fer?

Enguany, la presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs escolar 2021-2022 tindrà lloc durant aquests períodes:

  • Educació infantil de segon cicle i educació primària
    ► Del 15 al 24 de març de 2021
  • Educació secundària obligatòria
    ► Del 17 al 24 de març de 2021


Com he de fer el tràmit?

El procediment es farà exclusivament de forma telemàtica a través d’un formulari que trobareu a preinscripcio.gencat.cat.

Si disposeu d’algun mitjà d’identificació digital, com l’idCat Mòbil o el DNI electrònic, podreu utilitzar el formulari amb autenticació electrònica. Altrament, si no teniu res d’això, haureu d’utilitzar el formulari en suport informàtic, i en aquest cas caldrà que adjunteu escanejat o bé fotografiat el vostre DNI, NIF, passaport o carnet d’identitat d’un país de la Unió Europea.

En aquesta línia, heu de saber que només es podrà presentar una única sol·licitud de preinscripció per alumne. Durant el tràmit s’haurà d’escollir un màxim de 10 centres educatius que haureu de posar en ordre, en funció de les vostres preferències.


Quina documentació necessito per al procés de preinscripció?

A banda del vostre document d’identitat (en cas que no tingueu accés per identificació electrònica) necessitareu el llibre de família. Addicionalment, caldrà presentar la documentació necessària per a acreditar requisits secundaris que formen part del procés de puntuació, com patir un grau de discapacitat o ser família monoparental.


I després de la preinscripció?

Les famílies rebreu per correu electrònic un resguard conforme el procés de preinscripció s’ha completat amb èxit. En aquest resguard, a més, se us hi indicarà si és necessari presentar documentació addicional.

A partir d’aquí, la Generalitat publicarà el 19 d’abril de 2021 la llista de sol·licituds que s’hagin presentat en cada centre amb la puntuació provisional obtinguda. Fins al procés de matriculació —que es farà el mes de juny- encara hi haurà uns quants períodes intermedis (consulta el calendari d’infantilprimària i secundària).

preinscripcio.gencat.cat


El període de preinscripcions a Sant Feliu de Guíxols

El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, recorda que “tota la preinscripció s’ha de fer online. Per això, l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització i els centres educatius, posen les eines necessàries per les famílies que necessitin assessorament”.

El regidor ha recordat que alguns centres educatius de la ciutat “han ensenyat als germans grans que tenen a les escoles, com han de fer la preinscripció pels seus germans més petits”.

En total es poden matricular 207 alumnes que podran anar a P3 i l’oferta educativa que s’ha posat a disposició és de 9 aules en les 5 escoles de la ciutat que fan educació infantil. Les places són d’entre 22 i 23 per aula.  “Aquest any tenim una petita millora d’aules” respecte al curs passat, conclou el regidor.

El més llegit

I després