Aquest diumenge al vespre, al passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols, Jordi Roca, president de l’Assemblea Local de Creu Roja Sant Feliu-Vall d’Aro, representat a la històrica entitat, ha estat l’encarregat de fer el pregó d’obertura de la Festa Major, el contingut textual del qual ha estat el següent:

“Molt Bona tarda ganxones i ganxons! i molt bona tarda forasters, que a Sant Feliu de sempre, per aquestes dates, hi tenim molta gent de fora i molts de vosaltres sou fidels, veniu a veure’ns cada any i molt bona Festa Major!!, la nostra estimada Festa Major, la més gran i una de les mes antigues de la Costa Brava. Molt abans de que Ferran Agulló bateges la nostra costa amb el nom de Brava, la nostra Festa Major ja tenia renom arreu.

Escolteu, enguany Creu Roja ha tingut l’honor de ser escollida per a fer aquest pregó. Agraïm moltíssim el fet d’haver pensat amb nosaltres “formiguetes que no paren de treballar pels demés”, així es com ens va definir la persona que m’ho va proposar, moltes gràcies Georgina!

Doncs be a tothom d’aquí i de fora, molt bona Festa Major 2016, gaudiu  moltíssim, tot el que es pugui, però sempre pensant que no estem sols, sempre hi ha algú al nostre costat i l’hem que respectar.

Gaudiu moltíssim, però sense traspassar (ara que se’n parla tant), sense traspassar dic, la ratlla vermella i que els serveis d’emergències, el 112 ó nosaltres mateixos no tinguem que actuar. Deixem que ells també gaudeixin de la festa.

Festa Major, dies de conya, de rialles, de disbauxa, de passar-ho be, però ara si em permeteu i sense fer.me pesat, us parlaré una mica de Creu Roja.

Creu Roja Sant Feliu-Vall d’Aro enguany ha complert 109 anys, que no son pocs, Déu n’hi do, durant aquests anys per Creu Roja hi ha passat moltíssima gent, no us ho podeu imaginar, la quantitat de gent que hi ha passat, treballadors i voluntaris, de Sant Feliu, de Santa Cristina, de Platja d’Aro i molts més de més enllà.

Avui, des de aquesta finestra, vull agrair-los a totes i a tots la bona feina que varen fer i que s’està fent. Creu Roja, la mare, fa 153 anys que es va crear, esta pràcticament a tot el món. Es va crear per a tenir cura dels ferits de les guerres en el camp de batalla i ara tenim cura dels ferits de la crisi en molts i molts domicilis.

Es va crear per ajudar als necessitats i continuem després de tants anys, ajudant als necessitats.

Es va crear per ajudar als deportats i ara malauradament continuem ajudant, malgrat els estats i els polítics, a tanta i tanta gent que es veu obligada a fugir del seu país. Es va crear per que aquest mon era injust i ara continua essent injust.

Ara us vull parlar de  la feina constant i gratificant que fem aquí: A Sant Feliu tenim la secció de Formació/Ocupació, que ajuda a molta gent a trobar feina.

Tenim la secció de joventut, una colla de joves formidables, amb moltes ganes de fer coses, joves que s’estan formant, son el relleu, els trobareu a la barraca dels gots, son el que per Sant Jordi venen les roses i els que gestionen la campanya de joguines per Nadal.

Tenim la secció de Socors, noies i nois, molt ben formats, que us vigilen a les platges, socorristes que malgrat les dificultats, la calor, les festes, les vacances o el sol, estan sempre cuidant de tots nosaltres, pendents dels petits i dels no tan petits, els que estan a totes les competicions esportives, sempre vigilant.

Tenim Intervenció Social, una bona colla de noies i nois, de dones i homes amb vocació d’ajudar als altres, entregant moltes hores sense esperar res a canvi. Dones i homes que tenen cura sobretot de la gent gran i de gent amb alguna discapacitat, tan a les  residencies com als domicilis i tot això ho podem fer gracies als socis i a molta gent que col·labora amb nosaltres.

Per tant, el nostre pregó vol traslladar-vos el que hem sigut, el que som i el que continuarem essent.

Volem que la festa major engegui amb força, amb il·lusió, però amb una consciencia social i solidària enganxada al pit, busqueu el pin que us hem regalat i claveu-lo al pit, volem que us passegeu aquests dies, que gaudiu, que compartiu i que no oblideu que passar-ho be no sempre esta a tocar de tothom.

Bé, gaudiu força, però amb seny, no oblideu que el seny forma part de la nostra identitat”.