I després

Poc seguiment de la vaga als centres educatius de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Avui dimecres ha començat la vaga convocada al sector de l’Educació, on els seus professionals reclamen mesures per revertir les retallades, com també un pacte d’estabilitat pels interins. Per la seva banda, els sindicats exigeixen que el govern destini el 6% del PIB a Educació, com també que el mes de juliol estigui blindat i el professorat no hagi d’acudir als centres, entre altres demandes. El director de l’Escola Mossèn Baldiri Reixach, Joan Casamitjana, explica la poca afectació de la vaga al centre.

 

Des de l’Escola l’Estació, la seva directora, Isabel Ventura, explica que cap dels docents ha secundat la vaga i que només en una classe hi falten 16 alumnes, i que per tant, el centre treballa amb normalitat. Cristina Carrión, directora del Cor de Maria/Sant Josep, comenta que el centre, durant el dia d’avui, funciona amb normalitat i que de cara a demà s’espera que alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO secundin la vaga. Pel que fa al centre l’Ardenya, tal i com explica la seva directora Joana Vallosera, cap mestre ha secundat la vaga i un 17% de l’alumnat no ha anat a classe, alguns d’ells per malaltia. Dolors Casamitjana, directora del Gaziel, explica així les afectacions, que també són poc destacades.

 

Xavi Río, responsable de l’INS Sant Feliu, destaca que el seguiment majoritari ha estat per part dels alumnes de 3r d’ESO cap a cursos superiors. Pel que fa al professorat, el seguiment ha estat mínim, per sota del 3%. Albert Cordonet, director de l’INS Sant Elm, explica que en la jornada d’avui cap mestre fa vaga. Pel que fa als estudiants, els alumnes de 4t d’ESO quasi tots la secunden, els de 3r d’ESO ho fan en un 60% i els de Batxillerat la segueixen en un 80%.

En aquesta vaga, des del Sindicat d’Estudiants s’exigeix més inversió per garantir una educació pública i de qualitat, entre altres reclamacions.

El més llegit

I després