Platja d’Aro multarà els bars que ocupin la vorera

Segons informa el diari El Punt, fins a 3.000 euros hauran de pagar aquells establiments que ocupin la via pública i impedeixin el pas dels vianants. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat una ordenança d’ocupació de la via pública per tal de regular les activitats comercials o de restauració que utilitzen mobiliari, com ara les taules dels bars i restaurants. L’ordenança que hi havia era de 1986 i només s’havia modificat un cop.
Les sancions per col·locar elements fora de l’espai autoritzat, exercir activitats sense llicència o obstaculitzar el pas es multaran entre 750 i 3.000 euros en funció de la gravetat de la infracció.
Per regular-ho hi ha dos supòsits. L’un és les voreres de més de sis metres, on s’hauran de deixar dues zones de pas d’1,20 metres i de 2,4 metres. En el cas de les voreres de menys de sis metres, caldrà deixar un mínim d’espai d’1,2 metres, o dos terços lliures de la vorera per al pas de vianants.
Tots els elements hauran de ser mòbils, per quan no s’utilitzin, i complir criteris estètics. L’ordenança intenta que el pas dels vianants no s’interrompi, en cap cas ampliant la norma que hi havia.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació