I després

Pilar Francès guanya la Beca d’Estudis Històrics President Irla

Compartiu aquesta història

L’autora de Sant Feliu, Pilar Francès, ha obtingut la Beca d’Estudis Històrics President Irla 2023 pel seu projecte ‘Gaietà Hugas Callol i Lluïsa Duran Cama, republicans, maçons i compromesos amb Catalunya’, un estudi que vol donar a conèixer la història dels activistes culturals Gaietà Hugas i Lluïsa Cama, dels vincles amb la maçoneria, de l’amistat amb el president Josep Irla i de la repressió que varen patir durant el franquisme. Així explica l’autora com va interessar-se per la història.

 

Pilar Francès és mostra molt emocionada per haver rebut la beca, que reconeix la seva tasca dins la memòria històrica

El jurat encarregat d’atorgar el premi ha comptat amb Joan Casamitjana, impulsor de la Casa Irla de Sant Feliu, Enric Pujol, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Anna Teixidor, historiadora i periodista. La beca està convocada per la Fundació Irla amb la col.laboració de la Diputació de Girona i està dotada amb 6.000 euros.

D’altra banda, l’autora guixolenca ja ha publicat el seu darrer llibre, que porta per nom ‘Trenta-set cartes i sis poemes d’amor‘, que repassa la vida i els escrits d’Eugeni Gurnés, alcalde de Llagostera durant la Guerra Civil i exiliat a França.

Francès presentarà el seu llibre aquest proper diumenge, dia de Sant Jordi, a La Rambla, on estarà signant exemplars de l’obra literària durant el matí.

El més llegit

I després