I després

Pedro Sánchez proposa allargar l’estat d’alarma però relaxar el confinament passat Setmana Santa

El Govern Espanyol ha anunciat que, si així ho aprova el Congrés dels Diputats aquesta setmana, l’estat d’alarma s'allargaria fins el 25 d’abril, aquest inclòs. Alhora proposarà però relaxar el confinament passat Setmana Santa.

Compartiu aquesta història

El Govern Espanyol ha anunciat que, si així ho aprova el Congrés dels Diputats aquesta setmana, l’estat d’alarma s’allargaria fins el 25 d’abril, aquest inclòs. Alhora proposarà però relaxar el confinament passat Setmana Santa. Aquesta decisió implicaria que el confinament es mantindria vigent durant aquest mes d’abril i que les mesures restrictives encara s’haurien de complir durant més setmanes, però s’aniria desescalant poc a poc.

El president Pedro Sánchez ha fet aquesta prposta després de la reunió amb comitè científic en què s’ha certificat que els contagis comencen a anar a la baixa al conjunt de l’Estat, però la tendència encara no és suficient per a una llibertat total de moviments. És a dir, la intenció és que poc a poc es vagin incorporant a treballar les empreses, de manera escalada, per anar recuperant l’economia, però procurant que no tornin a créixer els contagis.

A partir del dimarts dia 14 d’abril doncs, si s’aprova la nova proposta, la situació tornaria a ser la del principi de l’Estat d’Alarma. Despres de Setmana Santa les mesures més restrictives per a empreses s’acabarien i podrien tornar a treballar, sempre seguint les mesures de seguretat decretades.

L’investigador Oriol Mitjà i l’informàtic i biòleg Joel López han presentat un protocol amb 4 fases per sortir del confinament per tal d’evitar altres pics. Han assegurat que caldrà fer testos a tota la població per saber quina és la immunitat al virus i després permetre sortides en grups.

La nova pròrroga de l’estat d’alarma haurà de ser validada pel Congrés dels Diputats, on Sánchez haura de negociar amb la resta de partits les condicions que hauran d’aplicar-se.

El més llegit

I després