I després

PALAMÓS, CAPITAL MUNDIAL DE L’OPTIMIST

Compartiu aquesta història

La 29a edició del Palamós Optimist Trophy, comença avui dijous i reunirà 550 embarcacions de 30 països diferents. Que la prova s’ha convertit en un referent mundial de la classe ho demostra el fet que les inscripcions es van tancar ja fa un mes i que la llista d’espera s’acosta al centenar d’embarcacions. L’impacte econòmic directe es calcula en mig milió d’euros. És la regata més nombrosa del món en vaixells d’una mateixa classe.

La principal novetat de l’edició del 2018 és que la competició passa de tres a quatre dies, segons va avançar el vicepresident del CN Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó: “D’aquesta manera, es podran disputar el màxim de proves, ja que hi haurà cinc grups amb 110 embarcacions cadascun.” La segona gran novetat és tecnològica, ja que s’ha creat una aplicació de mòbil amb la qual es podrà seguir en directe la competició a temps real.

La presentació es va fer al Museu de la Pesca de Palamós. L’acte el va cloure l’alcalde Lluís Puig. “La vela és l’esport més representatiu de Palamós, i és el que més repercussió internacional té. És important i fonamental per a nosaltres que es mantingui la col·laboració de l’àmbit privat i el públic”, va recordar Puig. La platja de Palamós és l’espai on es concentren totes les embarcacions i la logística necessària per a l’esdeveniment.
Més informació.

El més llegit

I després