El fiscal Víctor Pillado, segons el diari El Punt,  ha presentat un escrit a l’Audiència de Girona en què demana l’arxivament provisional del sumari que el jutjat número 2 de la Bisbal ha instruït en relació amb l’assassinat de Montserrat Sánchez, la dependenta de Palafrugell morta a punyalades el 13 de novembre del 2008 quan anava a buscar el seu cotxe al pàrquing. Quatre anys llargs d’instrucció no han servit per aclarir qui és l’autor del crim, que, segons apunten els informes forenses, havien de ser dues persones. L’informe de l’autòpsia conclou que Sánchez va rebre 18 punyalades i que, estudiada la trajectòria de les punxades, s’ha de concloure que havien de ser dues persones que la van atacar des d’angles diferents, perquè seria molt difícil que un sol agressor hagués fet anar dos ganivets de cop.
Tot i que la investigació dels Mossos ha estat molt exhaustiva no s’ha trobat el desllorigador per resoldre el crim. Per això, el fiscal proposa el sobreseïment provisional del cas (que es podria reobrir si apareguessin indicis nous). Tot i que el fiscal al·lega que no es té cap sospitós per imputar-li el crim, la realitat és que des del principi hi ha un noi, Hafid Taouil, que està formalment imputat en la causa, després que ell mateix s’emboliqués i s’impliqués, anant a explicar una estranya història sobre un suposat home que li havia dit que llencés la bossa de la noia assassinada. Taouil va passar uns dies a la presó de Figueres però va ser alliberat tan bon punt les proves d’ADN van demostrar que la sang que es va trobar a la paret del safareig on havien llençat la bossa de Sánchez no era d’ell. El lletrat de Taouil, Pere Plantalech, ja va demanar fa temps que la causa se sobresegués en relació amb el seu client, però el jutjat de la Bisbal només li va aixecar les mesures cautelars i continua imputat. Ara Pere Plantalech s’ha mostrat a favor de la conclusió del sumari i també del sobreseïment que proposa el fiscal.
En canvi, l’acusació particular que exerceix el marit de la víctima, Josep Maria Martí, a través del lletrat Josep Manuel Calvente, intenta evitar que la causa s’arxivi. Calvente està revisant el sumari, que consta de més de 2.000 folis, per intentar trobar nous elements d’investigació i proposar noves diligències. Josep Manuel Calvente disposa de temps fins divendres per presentar el seu escrit a l’Audiència amb els arguments per demanar que no es faci efectiu el sobreseïment del cas.