I després

NOVA REUNIÓ DE L’AJUNTAMENT PER AVANÇAR EN EL FUTUR MUSEU THYSSEN DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols Carles Motas, acompanyat de diversos regidors, s’ha reunit amb el Director General de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Román Fernández, per tractar la creació del futur Museu Thyssen a la ciutat.
L’alcalde ha valorat molt positivament la trobada.

Ha estat una reunió molt positiva. Ens estaven esperant, coneixien el projecte però volien tenir detalls més concrets.

Motas explica que coneixen el projecte per les diverses vegades que s’han trobat amb la Baronessa Carmen Thyssen i que això “facilita la feina”.
L’alcalde recorda que actualment hi ha per endavant un procés electoral a nivell estatal i s’han emplaçat per a més endavant a una trobada a Sant Feliu per a donar a conèixer més a fons el projecte, en cas que tornessin a ser elegits.
A la reunió no s’ha parlat només del Museu Thyssen.

També ho hem enfocat a tot el projecte global de generar aquest entorn d’art i desenvolupament cultural que volem generar al Monestir.
Aquesta ha estat una de les valoracions més positives que [Román] ha fet: que no ens centrem només en el Museu Thyssen, que ja de per sí veuen com una acció molt positiva, sinó que a més estem fent passes per posar la primera pedra per generar aquest espai d’art i cultura.

L’Alcalde ha comentat que es treu a concurs la redacció del projecte i que, un cop estigui concretat, es farà el concurs per conèixer l’empresa que realitzarà les obres, com passa amb qualsevol obra pública que s’ha fet a la ciutat.

En l’actualitat ja es té un acord amb la Diputació de Girona per a la subvenció d’1,2 milions d’euros i ara falta concretar les aportacions que es realitzarien des d’altres administracions.

Per a Motas, “l’Ajuntament vol ser el motor d’aquest projecte, el seu principal impulsor” i confia en que la Generalitat i el govern espanyol també hi participaran.
Pel mes d’abril ja es té programada una reunió amb el Ministeri de Cultura per a facilitar la documentació que falta i informar de com està el concurs per la redacció del projecte.

El consistori també contempla l’aportació d’entitats privades i mecenes de cara a la posada en funcionament del Museu, ja que Motas considera que amb les aportacions de les administracions ja s’arribarà a les quantitats necessàries.

El més llegit

I després