I després

NOVA ACTUACIÓ POLICIAL A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El passat divendres i aquest dilluns Sant Feliu ha estat l’escenari d’actuacions policials (Mossos d’Esquadra i Policia local) contra delinqüents en dos punts específics: el carrer Castell d’Aro i el Sot dels Canyers que han acabat amb diverses detencions.
Tot i que de l’actuació de divendres encara no ha transcendit informació, testimonis de l’operatiu varen corroborar que es va fer una actuació en la línia d’una anterior (31 de gener), en aquesta ocasió complementada amb la presència de gossos per detectar substàncies estupefaents. Per la banda municipal, el propi alcalde declarava que també es procedia al tancament d’un dels bars de la zona.
Aquest dilluns l’ACN informava que s’acabava de completar un important cop policial amb 10 detencions contra una banda de lladres d’assalts violents del Baix Empordà, on els Mossos d’Esquadra van posar en marxa des de la matinada un operatiu al Sot dels Canyers que va possibilitar efectuar escorcolls en dos habitatges.
Testimonis presencials han destacat la forta presència d’efectius i vehicles que han envoltat tota la zona on hi han actuat diverses unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC). Fins a sis furgons de la Brimo, que transportaven cap a una trentena d’agents de la unitat desplaçats des de Barcelona, han tallat el carrer. Un dels escorcolls, el d’un pis situat a l’escala 15 del grup d’habitatges, s’ha fet en presència d’un dels detinguts que es tapava el cap. El cas es troba a hores d’ara sota secret de sumari i no es descarta que en les properes hores augmenti el nombre de detinguts. Els investigadors atribueixen a aquest grup diversos assalts comesos en el territori en els darrers mesos i busquen objectes que els identifiquin o armes..
Recordem que entre aquestes actuacions de gener i febrer de 2014 en aquests dos espais, es varen practicar tres detencions i es varen fer més d’una seixantena d’identificacions i desenes de registres de vehicles amb la incautació d’objectes sostrets així com bosses amb haixix, marihuana i cocaïna.
A finals de febrer en una ronda de vigilància una patrulla dels mossos va detectar el comportament estrany d’una persona al carrer Rafael Piñol i Maimí que va permetre descobrir en un magatzem i un locutori més de 400 electrodomèstics i objectes de dubtosa procedència que se sospitava que havien estat sostrets de segones residències.
Segons l’ACN, a lluita contra els assalts violents s’ha convertit en una de les prioritats dels Mossos d’Esquadra a les comarques gironines. L’any passat, a la demarcació hi va haver 45 robatoris d’aquest tipus i aquest 2014, només durant el primer trimestre, ja se n’han registrat cinc més.
Els assalts violents són un dels delictes que genera més alarma social. Els lladres no dubten a emprar la violència contra les víctimes per aconseguir allò que volen. Entren a les cases generalment de nit, aprofitant que les persones es troben a dins, les emmordassen, les colpegen i les amenacen per aconseguir saber on és la caixa forta i on guarden els objectes de valor.
Al Baix Empordà, la zona compresa entre Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, esquitxada d’urbanitzacions, ha viscut un autèntic degoteig d’assalts violents durant els darrers dos anys. De fet, Platja d’Aro instal·larà ara dinou càmeres de videovigilància a les entrades del municipi i en diverses urbanitzacions per combatre’ls. (Fotos ACN)

FALDILLA 1

 

FALDILLA 2

 

El més llegit

I després