Tot recordant Gaziel
TVCB) A mitjans de desembre TV Costa Brava va emetre un reportatge sobre Gaziel (dins el programa “Tot recordant”) en motiu del 50è aniversari de la mort de l’escriptor, a 2014.
A la Biblioteca Sant Feliu Guíxols podeu veure una exposició permanent sobre Gaziel i Sant Feliu (fotografies i textos) i lArxiu Ajuntament Sant Feliu de Guíxols i Sóc Sant Feliu de Guíxols tenen una ruta per la ciutat amb textos de Gaziel (molt recomanable si no l’heu feta mai). Pre meu el següent enllaç: http://www.socsantfeliudeguixols.com/un-volt-pel-sant-feliu…

 

L´Ajuntament de SFG expedienta un altre membre de CCOO
DDG) L´alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), ha obert un expedient disciplinari contra un membre de Comissions Obreres. És el segon que incoen contra un responsable d´aquest sindicat: el primer fou contra el delegat de CCOO i president de la Junta de Personal, José Luís Sánchez; mentre que aquest segon és contra un agent de la Policia Local que properament es convertirà també en delegat sindical i que, a més, comparteix parentiu amb Sánchez, es tracta del seu germà Antoni.
De fet, els dos expedients també coincideixen en què els suposats incidents dels quals els acusen són en dues assembles convocades per UGT. En el cas de José Luís Sánchez, l´instructor de l´expedient proposa que se´l suspengui de sou i feina durant set dies, una resolució que ha estat recorreguda. Toni Sánchez denuncia «una persecució contra la gent de CCOO».
D´acord amb la documentació de la qual disposa Toni Sánchez sobre el seu cas, l´inspector en cap de la Policia Local Josep Miñarro demana l´obertura d´un expedient d´informació per «possible responsabilitat disciplinària» de l´agent i posteriorment l´alcalde l´obre. Més endavant, s´afegeix a la sol·licitud de l´expedient disciplinari un agent dels Mossos d´Esquadra.
Els fets denunciats –no s´han concretat encara a Sánchez– haurien tingut lloc en una assemblea d´UGT del 13 de novembre, a la qual Toni Sánchez s´hi va aproximar. Allà, segons la versió de Sánchez en l´informe que va fer com a agent, va identificar a un home que se li va dirigir «amb to despectiu i xulesc», que finalment resultaria ser el mosso que l´ha denunciat i que, de fet, afirma que se li va identificar «amb actitud despectiva». Segons Sánchez, el mosso se li va adreçar perquè va retreure en general als assistents que algu d´ells hagués trucat a la comissaria de la Policia Local per queixar-se que l´agent estava fent retirar els cotxes mal estacionats.
En aquest sentit, l´agent va exposar en el seu informe que havia estat fent broma amb un treballador de la brigada sobre si podia deixar el vehicle en una zona de càrrega i descàrrega. L´instructor de l´expedient és el cap de la Policia Local de Pineda de Mar, Carles Santacreu, després que renunciés a ser-ho Gregori Martínez.

  

TSF critica la retirada d´una multa a una clienta de la clínica del Batlle
DDG) El grup municipal de Tots per Sant Feliu ha denunciat el que considera un «nou exemple de l´amiguisme i la corruptela que campa a l´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols» el cas d´una clienta de la clínica veterinària de l´alcalde, a la qual la junta de govern local li va retirar una multa de 100 euros per estacionar en un lloc prohibit.
Tots per Sant Feliu exposa que les al·legacions de la conductora van ser estimades per l´instructor de l´expedient sancionador, l´inspector en cap de la Policia Local Josep Miñarro, motiu pel qual la Junta de Govern del passat 19 de maig va procedir a la retirada de la multa. Ahir, aquest diari va intentar contactar amb el batlle de Sant Feliu, Joan Alfons Albó (CiU).
La sanció es va imposar el juliol del 2013, quan una ciutadana va estacionar irregularment el seu vehicle en una zona prohibida al passeig del Mar. Segons es concreta en l´acta de la Junta de Govern local en què es va retirar la sanció, la conductora havia aparcat el seu vehicle a sobre d´una linea groga continua (d´acord amb la imposició de la multa, que concreta que es va infringir l´article 15.2.b de l´ordenança municipal de circulació, que prohibeix la parada de vehicles en una marca viària de color groc de línia contínua). L´import de la sanció era de 100 euros.
La conductora, però, va presentar al·legacions a la sanció i, a més, l´agent que va posar la denúncia no la va ratificar ja que, segons consta en l´escrit per anul·lar la denúncia, va parlar amb la dona «i va comprovar que anava d´urgència al veterinari». En aquest sentit, Tots per Sant Feliu concreta que la clínica veterinària propietat de l´alcalde ganxó es troba al carrer Sant Pere, a escassos metres del passeig del Mar. En definitiva, doncs, el cap de la Policia Local va proposar estimar les al·legacions i la Junta de Govern local va retirar la denúncia.
Davant d´aquesta actuació, el grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l´oposició a l´Ajuntament, denuncia que es tracta d´«una mostra més del clientelisme i l´amiguisme que practica l´equip de govern de CiU i PSC», el qual, afegeix el partit en un comunicat el grup independent, TSF «aspira a eradicar de la manera de fer de l´ens municipal».