I després

NOTES DE PREMSA DE PDeCAT, GDC-ENTESA, CUP i GXI

Compartiu aquesta història

NOTA DE PDeCAT
UNS PRESSUPOSTOS POC PARTICIPATIUS I GENS CREÏBLES
Del pressupost del 2017 només s’ha realitzat el 30% dels projectes i queden obres previstes del 2016 que no tenen data d’inici. Així doncs, a un any i mig de les eleccions cap projecte estratègic del govern està executat, i ara els tocarà córrer. Els projectes que volem destacar són els següents:
En primer lloc faríem esment a projectes que consideràvem prioritaris i que el govern n’ha prescindit:
– L’aparcament del Passeig el van descartar només entrar a governar sense tenir en compte la veu dels comerciants del centre ciutat.
– El nou Institut està aturat perquè el govern va descartar els terrenys proposats a Ensenyament per l’anterior govern municipal. També cal destacar en aquest cas que tampoc varen tenir en compte la veu de la comunitat educativa ni han proposat cap terreny alternatiu.
– El nou contracte d’escombraries ha estat prorrogat per manca de decisió política sobre les noves condicions, fet que repercuteix en la bona imatge de la ciutat i el benestar dels conciutadans.
En segon lloc volem esmenar un pressupost que no reflecteix la voluntat d’execució de projectes “estrella” pel govern actual. En destacaríem els següents:
– El Passeig Rius i Calvet és un projecte de 2.965.000.-€ que elimina els elements singulars que caracteritzen la façana marítima de Sant Feliu ( els miradors amb els arcs d’en Gandon, els bancs i barana de mar i el conjunt escultòric “Dòna ajaguda “del reconegut escultor Joan Rebull ) per una gran grada de formigó sobre la platja. Tot i aquest gran impacte en la imatge de la ciutat no han tingut en compte l’opinió ciutadana
– Manca d’ inversió al Thyssen incomplint el compromís de l’Alcalde per inaugurar al 2020.
– El nou Asil Suris desapareix de les prioritats del govern, i a canvi es fa una gran plaça de formigó de 3.000.000.- €, i novament sense participació ciutadana.
En definitiva, decisions equivocades, indefinició política i mala gestió son els ingredients dels pressupostos d’aquest govern. Una idea de la imatge que transmet aquest govern a traves dels seu pressupost.

NOTA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER
GdC-ENTESA PROPOSA CREAR PLACES D’APARCAMENT PER A DONES EMBARASSADES I FAMÍLIES AMB NADONS
La formació entén que aquest és un pas important perquè Sant Feliu de Guíxols esdevingui una ciutat inclusiva, sobretot per a les persones amb mobilitat reduïda
Guíxols des del Carrer-Entesa portarà al Ple de gener una proposta per avaluar les places d’aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda. Es planteja fer una ubicació diferent d’algunes i incrementar-ne el nombre. Cal tenir present que la mobilitat reduïda pot ser permanent en els casos de persones amb discapacitats físiques, però també afecta de forma transitòria a les dones embarassades en els últims mesos de gestació o a les famílies amb criatures petites ja que les cadiretes d’automòbil dels nadons són utilitzades també com a cadireta de passeig i per tant necessiten un espai prou ample per obrir totalment la porta del vehicle. De manera que les noves places serien per a dones embarassades en l’últim trimestre de gestació i famílies amb nadons fins a 18 mesos.
Per portar-ho a terme caldrà realitzar un estudi previ de les necessitats de places amb aquest nou criteri. tenint en compte l’augment de població que en podrà fer ús. Les noves places d’aparcament s’haurien d’adequar en les zones més transitades (a prop dels centres educatius, sanitaris, cívics, comercials i zones esportives) per tal d’adaptar-se a aquesta nova norma i no col•lapsar les places ja existents.
La proposta planteja crear una nova targeta de identificació perquè puguin sol•licitar-la les dones embarassades en l’últim trimestre de gestació i les famílies amb nadons fins a 18 mesos. Aquesta targeta tindria una validesa exclusivament pel nostre terme municipal i hi constaria la data d’expedició i de caducitat.

NOTA DE CUP
OPINIÓ DE LA CUP GUÍXOLS SOBRE EL PÀRQUING DE LA CORXERA
El 2015, abans de les eleccions, hi havia una proposta del govern municipal del CIU, de fer un pàrquing subterrània al Passeig. Amb el “nou govern” l’únic que va canviar va ser el lloc on es faria el pàrquing: a la Corxera.
No tant nou era el govern, si la manera de fer i el model de ciutat són els mateixos.
Llavors reclamàvem una consulta popular per decidir si volem o no un pàrquing subterrani. Però no només es tracta del Pàrquing, sinó del Thyssen, del Guíxols Arena i qualsevol inversió econòmica de grans dimensions que s’hagi de fer al poble.
I no només es tracta de votar, sinó de debatre. De veure diferents models de ciutat i punts de vista. De veure quines alternatives hi ha. Volem debat públic.
Destinem els diners a un pàrquing i al Thyssen? O els destinem per garantir els drets (llum, gas, aigua, habitatge…) a tota la població?
Volem un Pàrquing de vehicles privats o volem un transport públic assequible i eficient (no com el que tenim ara)
En cas que es faci el pàrquing, volem que sigui gestionat de manera privada durant dècades, o que es gestioni de manera pública i transparent?
Tot això és el que cal debatre, parlar, discutir.
Participació ciutadana no és només decidir entre les opcions que proposa l’Ajuntament. Participació ciutadana és decidir-ho tot!
La CUP seguim mantenint la proposta de debats públics i transparents i de consultes populars sobre les qüestions que ens afecten com a poble.

NOTA DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA
PRESENTACIÓ DEL NOU SECRETARIAT LOCAL
Benvolguts companys i companyes.
Mitjançant aquestes línies us volem agrair la confiança demostrada, el passat dijous dia 18, donant-nos suport de forma unànime per representar l’agrupació local de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Feliu de Guíxols.
Som un grup intergeneracional, amb rerefons i històries personals ben diferenciades, que ens permeten afrontar l’objectiu comú d’enfortir la República des d’una perspectiva molt transversal.
Som conscients que els esdeveniments que han tingut lloc en els darrers anys al nostre país han marcat una forma d’actuar en ocasions limitada, però tenim la intenció de col-laborar activament en el restabliment de l’Assemblea com a font d’aportació d’idees i pensament al servei de la República.
Us animem a participar d’aquest projecte amb nosaltres amb llibertat, de la manera que us hi sentiu més còmodes. Construïm junts l’Assemblea de la República!
Núria Murlà i Ribot, Susa Bonilla i Escobar, Lluis Sureda i Vila
Coordinació ANC Sant Feliu de Guíxols

 

El més llegit

I després