I després

Nota d’ERC: “Votem no al Pressupost del 2023 que es presenta”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “Votem no al Pressupost del 2023 que es presenta”

El Govern es queda sol aprovant uns pressupostos que no incorporen cap de les nostres peticions centrades en gent gran, habitatge, educació o participació ciutadana.

El pressupost és una imatge de les intencions del Govern, de les prioritats de les seves polítiques, i segons entenem des d’ERC, el pressupost del 2023 té mancançes importants. Després de tres anys plantejant propostes, algunes de les peticions que no hem vist reflexades al pressupost portat al Ple i per nosaltres irrenunciables son:

  • Abordar al pressupost la reforma i millora de la residencia Surís, tal i com es va plantejar a la legislatura anterior on ERC formava part del Govern i que després de la primera fase amb el Parc Central, Tots per Sant Feliu i PSC han deixat al calaix. Per nosaltres és una prioritat.
  • Treballar un Pacte Local per l’Educació que serveixi per acordar entre tots els agents implicats el futur de la nostra ciutat en aquesta matèria. Cal una major inversió a les escoles , ja urgent a alguns centres, i tenir aquest acord municipal és clau per prioritzar i calendaritzar aquesta despesa.
  • Posar diners per desenvolupar polítiques d’habitatge és el primer pas per abordar el problema que tenim a la ciutat, més enllà de crear una Oficina Local d’Habitatge. Cal que l’Ajuntament lideri la creació d’oferta d’habitatge assequible a la ciutat i per això fan falta recursos que no apareixen a la seva proposta del pressupost per l’any 2023.
  • Incorporar una partida per a Pressupostos participatius. Nosaltres creiem que tot el que sigui aproximar a la ciutadania, entitats o col·lectius a participar de les decisions del seu Ajuntament serveix per fer sentir més propera l’adminstració. Avui ja podem dir que som l’únic municipi de l’entorn que no en té.

Pel que fa a les inversions, ens trobem que el Govern presenta un Pla d’Inversions de 100.000 euros fet que ens sobta si tenim en compte la gran despesa en aquesta materia feta els darrers mesos, segons el govern d’uns 15 milions d’euros. Des del nostre grup lamentem aquesta manera de governar que deixa passar tres anys on la ciutat no millora i es degrada , per esperar a l’any electoral i gastar-ho tot en una campanya electoral pagada per tots.

En els darrers 19 mesos, des de maig de 2021, el govern han demanat 8.600.000 en prèstecs per pagar obres, que evidentment la ciutat ha de tornar, i que expliquen per exemple que passem segons el seu pressupost de 2022 haguem pagat 43.450 euros d’interessos i pel proper any 2023 es pressuposta que se n’hauran de pagar 299.700. Un increment d’un 689%.

No estem d’acord amb aquesta manera de gestionar i com hem esmentat abans les nostres prioritats no són les mateixes, hem esperat durant 3 pressupostos a veure si el govern feia una aposta per alguna de les nostres propostes, però lamentablement acabarem la legislatura de la mateixa manera que la vam començar. Per tot això, enguany no podem fer res més que fer un vot negatiu a la proposta de Pressupost pel 2023.

El més llegit

I després