I després

Nota d’ERC: “La mala gestió del govern Motas davant el tancament de Solius”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “La mala gestió del govern Motas davant el tancament de Solius”

La Generalitat farà possible que el tancament de la planta sigui menys costós pels ganxons i ganxones, malgrat que la nostra ciutat no ha fet els deures que li pertocaven i continuarem pagant més elevada la taxa perquè els darrers anys no s’ha fet feina per reciclar millor.

Finalment l’Agència Catalana de Residus ha plantejat als ajuntaments afectats convertir l’abocador de Solius en una planta de transferència i triatge i d’aquesta manera els costos d’abocar les tones que dipositem al contenidor gris no serà tant car. Els camions de la nostra ciutat portaran les deixalles a Solius, allà es farà un triatge i el que hagi d’anar a abocador s’enviarà a d’altres abocadors amb camions més grans. D’aquesta manera es calcula que el cost s’incrementarà 18 euros per tona, que per la nostra ciutat representarà aproximadament 160.000 euros més a l’any que assumirem als nostres rebuts de les escombraries.

D’aquesta manera la Generalitat donarà compliment amb la resolució judicial que dictaminava el tancament, coneguda per tots de fa anys, i farà un pas endavant en la transformació verda que des del govern planteja pel país. Per tant, serà la Generalitat qui assumirà els quasi 3 milions d’euros del cost del tancament de l’abocador. Tot i això la nostra ciutat té mancances importants que caldrà resoldre en el futur i que a curt termini representen un increment dels costos d’abocador si no s’hi posa remei. Segons les dades aboquem més de vuit mil tones a l’abocador mentre només sis mil van a reciclatge. Unes proporcions contràries a les dels municipis que sí s’hi han posat.

Durant els darrers gairebé vuit anys, l’alcalde i el seu govern han mirat cap un altre costat a l’hora de fomentar el reciclatge, i de fet el nou contracte estrenat fa més d’un any, no ha estat gens ambiciós en aquest sentit. No ha pres cap mesura per canviar el model més enllà de canviar els contenidors i els camions. Mentre poblacions com Llagostera sí han fet la feina durant els darrers anys i reciclen un 80% dels seus residus i per tant només porten a l’abocador un 20%, nosaltres ens situem en un 57% i per tant aboquem un 43% dels nostres residus. Un 23% de més que al final acaba representant més diners a pagar per part dels ciutadans pel mateix servei. Un exemple més de la mala gestió del govern amb els diners públics.

Lamentem que aquesta mala gestió acabi afectant a les butxaques de la ciutadania, i ens mostrem satisfets que la Generalitat hagi decidit posar-se al costat de la gent per evitar que el tancament de Solius afecti d’una manera més greu a aquells que vivim a ciutats com la nostra que no han fet polítiques decidides des de fa anys i han mirat cap a un altre costat. Des d’Esquerra la transformació del país en tot allò que beneficia el medi ambient és un dels pilars de la Generalitat que volem, i estem decidits a fer-ho.

Tornarem a exigir a l’alcalde que faci els deures i no els deixi per més endavant, encara que esperem que el proper mes de maig sigui ERC Guíxols qui pugui liderar un canvi a l’Ajuntament de la nostra ciutat.

El més llegit

I després