I després

Nota de Guíxols des del Carrer: La taxa de l’abocador de les escombraries pujarà un 28%

L’augment del 28% en la taxa derivada del cànon de les escombraries és una conseqüència directa del fet que Sant Feliu de Guíxols sigui la ciutat de més de 20.000 habitants de tot Catalunya que pitjor ha reciclat durant el 2020 en relació al 2019, concretament va passar d’un 46% a un 42%.

Compartiu aquesta història

Segons els comuns l’augment es per la mala gestió en la recollida selectiva

L’augment del 28% en la taxa derivada del cànon de les escombraries és una conseqüència directa del fet que Sant Feliu de Guíxols sigui la ciutat de més de 20.000 habitants de tot Catalunya que pitjor ha reciclat durant el 2020 en relació al 2019, concretament va passar  d’un 46% a un 42%.

Guíxols des del Carrer-ECP ha demanat que aquest increment ho assumeixi el propi Ajuntament, ja que considera que s’està fent pagar a la ciutadania per una mala gestió de govern en el tema de la recollida selectiva.

Tanmateix, la formació també ha demanat la inclusió en l’ordenança fiscal d’una bonificació per ús freqüent de la Deixalleria Municipal amb l’objectiu de fomentar el reciclatge dels residus que no disposen de contenidors a la via pública i compensar, en part, l’increment del cànon. Així com també una bonificació del 100% en aquelles unitats de convivència que, segons informe de vulnerabilitat emès per Serveis Socials, es trobin en situació de pobresa energètica o risc d’exclusió social. Les dues propostes han estat acceptades per part del govern municipal, si bé la primera haurà d’esperar a què s’actualitzi el reglament municipal de la deixalleria, prevista en principi per a l’any vinent.  

El més llegit

I després