URGENT
I després

Nota de Guíxols des del Carrer- En Comú Podem: “Molta gent gran espera la reforma i ampliació del Centre Surís”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del carrer- En Comú Podem: “Molta gent gran espera la reforma i ampliació del Centre Surís”

 

Guíxols des del carrer- En Comú Podem porta aquest projecte al Ple. Durant el mandat anterior tots els grups hi estaven d’acord ara ha quedat en l’oblit

Sant Feliu de Guíxols pateix un dèficit molt important de places residencials per a gent gran. Hi ha llargues cues d’espera de gairebé 2 anys per a una plaça pública. La ciutat té, des de fa molts anys, el mateix nombre de places, 112 de públiques (32 al centre Suris i 80 al Sant Feliu Gent Gran) i 42 de privades (32 al Suris i 10 al Sant Feliu Gent Gran). En total són 154 places per atendre a una població potencial, major de 75 anys, de gairebé 2.500 persones. Un segment de la ciutadania que va augmentant cada any que passa.

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de replantejar el model de residències per a gent gran, o com a mínim de millorar la coordinació dels centres amb els serveis sanitaris i també ens ha fet veure la importància d’avançar en altres models, com ara els habitatges tutelats. La realitat actual és que hi ha una necessitat urgent de poder disposar, el més aviat possible, de més places residencials, especialment públiques.

Per això, la formació dels comuns a Sant Feliu de Guíxols plantejarà en el proper Ple recuperar un projecte que, durant el mandat anterior, durant el debat i votació al Ple sobre el Parc Central tots els grups van dir que era necessari. L’ampliació ha de permetre doblar la capacitat del centre, passant de 64 residents a 130, el que significaria disposar de 66 places públiques més, a banda d’unes millores necessàries en les instal·lacions, conservant sempre els elements arquitectònics i patrimonials de l’edifici que daten de finals del segle XIX.

I després