URGENT
I després

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “Estripada del Butlletí Municipal i Collage de Denúncia”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “Estripada del Butlletí Municipal i Collage de Denúncia”

Guíxols des del Carrer-ECP es manifesta contra l’ús propagandístic que fa el govern del informatiu #Guixols

La formació ha format un collage amb la multitud de fotos amb la cara de l’alcalde que decoren cada edició de #Guíxols, la publicació mensual que ha costat més de 45 mil euros al darrer pressupost. Els comuns asseguren es que converteix un mitjà de comunicació públic, al servei de tota la ciutadania en un mer instrument de propaganda del govern de Carles Motas i els seus aliats del PSC. Finalment ha estripat alguns exemplars del butlletí en senyal de rebuig.

“Guíxols des del Carrer-ECP mai ha posat en dubte la idoneïtat de disposar d’un butlletí d’informació municipal, en format paper, que permeti fer arribar informació municipal a una part important de la població que no fa ús de les xarxes socials”. Segons explica Jordi LLoveras, el regidor dels comuns ”la qüestió, evidentment, és com es comunica i com es gestiona aquesta informació que ha de representar al conjunt del municipi. No es tracta d’informar exclusivament del que fa el govern, sinó del que fan govern, oposició, entitats, associacions… en definitiva, es tracta de tenir una visió global i crítica del conjunt de la ciutat i no només d’allò que fa o interessa al govern de torn”.

“Les imatges són importants per a la comunicació i #GUÍXOLS és una publicació amb un gran component gràfic. Ara bé, una cosa és que tingui molta fotografia i una altra ben diferent és que a cada exemplar el nostre Alcalde surti en més fotografies que pàgines té la publicació, diu Lloveras”.

En el seu moment GdC-ECP va portar a Ple una proposta que intentava corregir aquestes deficiències a partir de la creació d’un grup de treball, una mena de consell redactor, que fes un seguiment del butlletí per millorar el rigor informatiu, garantir els espais adients de pluralitat per a tots els grups municipals i, finalment, despertar l’ interès de la ciutadania promovent la seva participació activa en el mateix. La proposta va ser rebutjada.

I després