I després

Nota de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem: “El Govern de Motas eludeix qualsevol responsabilitat sobre el tancament de l’abocador de Solius”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem: “El Govern de Motas eludeix qualsevol responsabilitat sobre el tancament de l’abocador de Solius”

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem recorda que durant els darrers anys no s’ha fet res per disminuir la fracció rebuig que es genera en el municipi

És evident que ha de ser la Generalitat a través de l’Agència de Residus qui assumeixi el cost de clausura de l’abocador de Solius, però això no pot amagar la nefasta gestió de les escombraries feta pel govern municipal de l’Alcalde Motas.

Fa anys que es coneix el problema de l’abocador i fa anys que, en el millor dels casos, se li donava una vida útil fins el 2025. La sentència, que obliga al tancament , va sortir el juliol de 2020. Porta dos anys i mig damunt la taula i, malgrat tot això, el govern municipal no ha fet res per intentar començar a revertir la situació, tot el contrari, encara l’ha empitjorat més, perquè el 2021, l’últim any comptabilitzat, Sant Feliu de Guíxols ha abocat a Solius més residus que mai: 8.100 tones.

Ni s’ha volgut canviat el sistema de gestió de la recollida per ser més eficients, ni s’han tirat endavant noves accions per millorar el reciclatge, ni s’han posat en marxa accions encaminades a reduir els residus. Al contrari, malgrat que es coneixia que l’abocador estava condemnat al tancament, cada any s’hi han anat abocant més i més tones de residus arribant a la paradoxa que avui, a la ciutat, hi ha més contenidors de la fracció rebuig que de cap altre. Tampoc no s’ha fet cap gestió amb el Consorci amb resultats positius per buscar una alternativa a l’abocador de Solius.

D’aquesta nefasta gestió, la responsabilitat directa no és de la Generalitat, sinó que és del govern de la ciutat, que no fet res durant els darrers anys per canviar aquesta situació.

El més llegit

I després