I després

No cuinar per Nadal, una opció cada cop més habitual

Des de fa uns anys, molts dinars que tradicionalment es feien a casa s'han traslladat als restaurants. També, el menjar per encàrrec guanya cada cop més adeptes

Compartiu aquesta història

Cada any que passa és més habitual veure com la ciutadania reserva taula als restaurant els dies de Nadal i Sant Esteve, una situació a la qual molts establiments s’han adaptat, obrint un o tots dos dies.

David Novi, de Restaurant Ca l’Isern, explica que en els darrers anys han notat un augment en les trucades a principis de desembre per informar-se de les dates d’obertura.

Novi afirma que en aquestes dates ofereixen el seu menú habitual però amb algun plat més nadalenc i que els clients que reserven solen ser els que ja hi van assíduament. Una altra de les propostes que ofereixen son els plats per emportar pel 24, 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

Xavier Martorell, gerent de Can Kiku, explica que el seu establiment obre el dia 26 i que els clients que hi van son, sobretot, persones que busquen un pla de darrera hora sense reservar amb massa antelació.

Els establiments que ofereixen menjar per emportar també veuen com les comandes augmenten per aquestes dates. Joan Muñoz, de Can Joan, ens explica que reben moltes reserves de plats com la vedella amb bolets o els calamars farcits, que son les estrelles del Nadal.

Segons destaquen alguns hostalers, els dies festius que abans estaven reservats per dinar en família a casa s’han convertit en visites al restaurant per passar-hi aquests dies.

I després