I després

Moviment en el futur Museu Carmen Thyssen mentre hi ha incertesa sobre les subvencions

Compartiu aquesta història

Mentre s’està pendent de si les retallades que les diferents administracions estan aplicant en el seus pressupostos per la crisiafectaran a les promeses de subvenció per al futur Centre d’Art Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, en l’edifici s’hi va veient moviment com ara els suports de ferro que han de sostenir la xarxa de protecció de les obres de la teulada de l’edifici de l’antiga fàbrica de Can Serra.
Recordem que l’ajuntament de Sant Feliu va enllestir el plec de condicions mitjançant les quals es duia a terme l’adjudicació de l’estudi preventiu i del contracte de manteniment de les bigues de fusta. L’objectiu és fer tractaments preventius i curatius als forjats de les bigues i eliminar colònies de tèrmits subterranis. El plec de clàusules es va aprovar el 31 de desembre passat mitjançant un decret d’alcaldia. El contracte establia un preu del voltant de 180.000 euros, procedents del Ministerio de Cultura d’Espanya, i està previst que aquesta acció tingui una durada de dos mesos tot i que s’especifica que, en el cas de l’eliminacióde tèrmits, la naturalesa dels treballs podria fer-los demorar més enllà d’aquesta data.
D’altra banda, aquest cap de setmana, el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s’ha desplaçat al Museu del Paisatge d’Olot on ha declarat , respecte al Centre d’Art Thyssen, que no hi haurà calendari ni previsions econòmiques ni per aquest ni pel Centre d’Art Contemporani de Girona Bòlit fins que el pressupost del Departament de Cultura per al 2011 no estigui tancat. Mascarell va explicar que la previsió és que el mes de juliol es pugui disposar d’aquest pressupost i aleshores podrà precisar quines poden ser les aportacions que pot fer la Generalitat, tot apuntant que tot i la crisi el Departament continuarà els projectes dels museus ben plantejats.

El més llegit

I després