I després

Mor d’un infart en Pep Giró Fernández, component dels Llops de Mar, als 53 anys

Compartiu aquesta història

Aquesta matinada ha mort a Sant Feliu de Guíxols en Pep Giró Fernández, component i fundador del grup Llops de Mar. Un atac de cor ha estat la causa del seu inesperat traspàs que torna a posar de dol el món de l’havanera quan tot just intentava recuperar-se d’un succés ocorregut en les mateixes circumstàncies al palafrugellenc Càstor Pérez.
Giró es va iniciar de ben jove en el món de l’havanera a través del seu oncle, Pepe Fernández que, com ell també va exercir l’ofici de pintor i que, dissortadament, va morir també de forma pràcticament similar.
Amb el seu oncle varen fer un trajecte molt interessant amb grups com “Oreig de mar” per fundar més tard els Llops de Mar del que va prendre el timó després del gran buit que va deixar, amb la seva mort, l’oncle Pepe Fernández.
Enrere quedaven les lliçons i l’experiència dels bons companys de viatge com Pere Molla, el mestre Dabau, Lecuona, etc.
Com tot, el món de l’havanera va tenir la seva gran època i també la seva davallada i en Pep Giró va estar capaç de remar contra corrent per conservar la formació que ha tingut que anar-se adaptant a les circumstàncies però ha sobreviscut a tots els temporals gràcies a la seva constància i la necessitat vital que tenia continuar al damunt dels escenaris interpretant cançons del gènere mariner.
En el darrer tram va poder rescatar, i incorporar a elements com en Lllibori i la seva filla, Cristina Pujol, a la formació per encarar el que ha estat el darrer trajecte dels Llops de Mar.
En Pep Giró tenia 53 anys i els funerals se celebraran aquest dimarts a 2/4 de 4 a la parròquia del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després