I després

MOR ALS 92 ANYS, LLUÍS PALAHÍ I XARGAY

Compartiu aquesta història

Aquest dijous ha mort en Lluís Palahí Xargay a ledat de 92 anys, ganxó de soca-rel, fill predilecte de la ciutat l’any 2002, una persona senzilla i afable enamorada de Sant Feliu i dipositari de la història oral, sempre disposat a explicar les seves vivències, i les dels altres, amb un somriure als llavis.

El seu compromís amb els lectors de l’Àncora durant dècades feia que ens acostés els petits detalls, positius i negatius, en els seus articles i gasetilles que traslladava a les seves pàgines des de l’òptica d’un cronista observador i curiós.

També fou membre de la Junta Tècnica del Museu d’Història, dels Amics del Museu, entre molts altres, compilador de motius de personatges locals, d’expressions ganxones, de noms dels carrers i el motiu pel qual es varen batejar amb aquests noms, col·leccionista d’anècdotes, fins i tot compositor de cançons i poemes i propietari de moltes altres virtuts que, amb la seva marxa, encara el fan més entranyable.

Palahí tenia un referent molt marcat en la figura del seu mestre, el senyor Mas, que sempre recordava com una de les persones que li va transmetre els valors que desprenia en temps tant difícils com els del final de la guerra, D’aquella etapa tenia un especial record de l’etapa futbolística que el mestre va impulsar al camp de Vista Alegre.

Va participar en diversos col·lectius, fent d’apuntador i d’actor de teatre en el grup del Centre d’Acció Catòlica a la Casa Llagostera (La Catequística), amb la seva esposa, Margarita Cervera, fundador del grup de teatre del Montclar “L’Arlequí de paper” en obres com ara “Un pare de família” i també va participar en alguna de les pel·lícules amateurs, com ara “L’home i l’ofici”, realitzades per la productora “Toni Films”, dels seus amics Toni Ferrer i Anna Vicens, qui precisament li va dedicar un dels seus documentals anomenat “L’àlbum de fotos d’en Lluís Palahí i Xargay”.

Amic de col·laboradors de l’Àncora, com ara Josep Vallverdú i de Narcís Masferrer, en l’homenatge del qual va prendre la paraula com a amic al teatre-auditori, persona creient, respectuosa i referent pels qui intentem continuar el seu estil d’informar sobre els petits detalls de la ciutat.

Els funerals se celebraran aquest dissabte, 9 de juny, a les 10 del matí a l’església Mare de Déu dels Àngels, al monestir.

 

El més llegit

I després