I després

Mor als 88 anys Josep Vicente i Romà, exalcalde de SFG (1980-1990)

Compartiu aquesta història

Ahir va morir Josep Vicente Romà (l’Armentera, 1923), exalcalde de Sant Feliu de Guíxols (1980-1990).

Durant el franquisme fou professor de català i anglès, per més tard recalar a les files del Partit dels Socialistes de Catalunya, a la llista dels quals es presentà l’any 1979 com a número dos, seguint a Manel Monfort que, en dimitir, va possibilitar el seu accés a l’alcaldia que va ocupar durant deu anys. També fou diputat provincial per un període de quatre anys.

Durant el seu mandat destaquen la construcció del Teatre-Auditori, el pavelló polisportiu, el casal de Tueda, el col·legi l’Estació, l’Escola Bressol, el projecte de rehabilitació del Monestir, la restauració de l’edifici del Salvament, la primera fase del cobriment de la riera de Tueda, el trasllat i ampliació del CAP, l’asfaltat dels carrers de Vilartagues a més de la construcció de la plaça Salvador Espriu o altres accions com el retorn de les despulles de Josep Irla a Sant Feliu.

Fou també articulista de diaris com La Vanguardia, El Punt i el Setmanari Àncora.

La Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi per la seva compromesa activitat cultural i política així com els serveis prestats a Catalunya, distinció que li va lliurar el seu amic personal, Pasqual Maragall.

Els funerals se celebraran aquest dimarts a les 12 del migdia a la parròquia del Monestir.

El més llegit

I després