I després

MOCIÓ PER LA LLIBERTAT NACIONAL DE CATALUNYA

Compartiu aquesta història

El passat dijous es va aprovar en el Ple Municipal Ordinari celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, una moció d’Esquerra Republicana de Catalunya “A favor de la llibertat nacional de Catalunya” a la qual, prèviament, s’hi havia adherit la resta de grups municipals a excepció de del PSC.
En la votació els grups d’ERC, TSF, CiU, MES, GdC i CUP es varen ratificar en el contingut del document excepte el Grup Municipal Socialista que va argumentar a través del seu portaveu, Josep Melcior Muñoz, l’esperit federalista de la formació i l’anunci del seu vot en contra, a més de remarcar que és legítim el que es proposa des dels sectors independentistes però que també s’ha de respectar que la decisió sigui presa de forma democràtica per la totalitat de la ciutadania i que s’escoltin també tota la resta de veus.
El punt final, que insta a hissar la bandera davant de l’Ajuntament, ha estat motiu de controvèrsia a les xarxes socials entre membres d’alguns dels propis partits signants, entre altres el propi exalcalde, Joan Alfons Albó. Hi ha qui considera que posar-la en un masteler de la façana pot provocar que tinguin que ser els propis Mossos d’Esquadra els qui rebin l’ordre de despenjar-la, com ha passat a diversos municipis, i els partidaris de penjar-la directament, malgrat que el document signat especifica, expressament, que es farà davant del consistori.
El text íntegre de la moció, que fou votada a favor per 17 dels 20 regidors presents a la sessió, el podeu consultar en el següent ARXIU

El més llegit

I després