I després

MÉS SOBRE ELS HORTS URBANS DE SFG

Compartiu aquesta història

Els dos projectes d’horts urbans promoguts per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’han començat a plasmar sobre el terreny aquestes primeres setmanes del 2014. En total, el govern de CiU i el PSC preveu habilitar una vuitantena de parcel·les per al conreu: 70 al sector del Mas Cabanyes, d’ús general, i una desena més a l’àmbit del Mas Gras, que seran adjudicades des dels serveis socials del municipi, segons informa El Punt Avui.
El projecte del Mas Cabanyes preveu recuperar el paisatge hortícola en una zona que en el passat ja s’havia destinat al conreu i on encara sobreviuen algunes hortes privades, a tocar de l’avinguda d’Europa i al peu del turó de les Bateries. El regidor de Planiificació Urbanística, Joan Vicente, explica que s’aprofitaran part de les feixes i bancals de terra ara en desús. La brigada municipal ja les ha desbrossat, mentre que ahir al matí els operaris d’una empresa perforaven el pou per captar l’aigua subterrània que abastirà el reg de les parcel·les.
Vicente hi afegeix que el terreny ofereix prou superfície per a les taquilles en què els usuaris podran desar les eines i una zona de lleure a la part més alta de l’àmbit. “Amb una visió de conjunt, es donarà ús a una peça de terreny que fins ara corria un cert risc de degradació”, destaca l’edil.
La intenció és que els horts es comencin a adjudicar en els pròxims mesos, encara que sigui per fases. L’alcalde, Joan Alfons Albó, avança que les adjudicacions s’hauran de renovar anualment i que tindran un cost, encara que sigui simbòlic, per mirar d’evitar casos de persones que demanin la parcel·la i després no se’n cuidin.
Respecte del projecte social, la peça inicial de 10 horts en 400 metres quadrats podria créixer en funció de la demanda i hi tindran prioritat persones en fase de reinserció.

El més llegit

I després