I després

MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELEMENTS DE RIUS I CALVET

Compartiu aquesta història

Amb l’inici dels treballs de reurbanització del passeig de Rius i Calvet, una de les accions que s’ha realitzat en els darrers dies ha estat la de buidar la font de la plaça Ferran Agulló que des de l’any 1963 acull l’escultura de marbre de la dona despullada de Joan Rebull, que popularment es coneix a Sant Feliu pel nom de la “Pepita”, una rèplica de l’original que es troba exposat amb dues figures més de Rebull, d’estil noucentista, en el mirador del museu Maricel de Sitges.

L’alcalde, Carles Motas, declarava dijous a la nostra emissora que, després de fer un reconeixement visual de l’escultura, s’han pogut detectar diversos desperfectes produïts, tant per les agressions patides com per la seva exposició a la intempèrie.

Segons Motas, caldrà restaurar-la, ja que té una cama seccionada i enganxada en el seu moment de forma provisional, li falta un tall de la barbeta, un tall del nas, té una esquerda en un braç i els porus del marbre s’han enfosquit considerablement.

També va fer referència a l’arbrat de la vorera de l’altre cantó, anunciant que en els propers dies s’enretirarà i es trasplantarà altres espais de la ciutat. Després de les prospeccions realitzades, l’alcalde comentava que s’havia detectat que les arrels s’havien obert camí fins al llit de la riera de la platja i algunes mostraven uns gruixos de més de 40cm.

Durant la setmana passada es varen fer les darreres reunions amb les parts afectades pel tancament al trànsit del carrer, que sí que comptarà amb un passadís pels pas dels vianants, mentre que els vehicles que vulguin accedir a aquell sector hauran de voltar fins l’accés de la banda de la carretera de Tossa.

L’empresa és optimista en les seves previsions i compta escurçar els terminis establerts i poder obrir el pas a mitjans del mes de maig, en comptes de les dels volts de Sant Joan, que són les es marcaven en un primer moment. Tal i com ja havíem anunciat l’empresa va preferir no fer els projectes del vial i la grada per separat, si bé a l’estiu s’aturaran les que afecten a la platja i al setembre es reprendran fins enllestir tot el projecte.

El més llegit

I després