L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està realitzant controls als accessos a la ciutat, uns controls que ja s’han estat fent sistemàticament en aquests dies, principalment a l’accés Nord, que és per on arriba més l’afluència de visitants de segones residències. Aquestes accions també es duen a terme en coordinació amb l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

El segon Tinent d’Alcalde, Josep Saballs, explica que aquest Divendres Sant se n’han fet d’aleatoris, un al matí a la zona del Passeig del Mar, al sector de Rius i Calvet, i un altre a la rotonda que conflueix amb la carretera de Palamós i el carrer Colom. A la tarda n’hi han altres de previstos.

Saballs explica que “són controls aleatoris amb l’objectiu de tancar Sant Feliu” per “evitar que ningú que no sigui resident a la ciutat, vingui aquests dies”. Pel regidor, “és per seguretat nostra però també d’ells. El contagi és bidireccional. Nosaltres ens podem contagiar d’una persona que vingui d’un altre municipi però potser nosaltres també el podem contagiar”.

Per Josep Saballs, “no és un tema d’egoisme, és un tema de solidaritat. Cal ser solidari amb els conciutadans de Sant Feliu. Estem encantats de tenir segons residents i els esperem amb els braços oberts però quan tot això passi”.

La previsió del consistori és que aquests controls aleatoris s’allarguin durant tot el cap de setmana i més intensament de cara a diumenge i dilluns en el moment de la sortida. “El que volem és enganxar in fraganti a tothom que hagi vingut a passar la Setmana Santa a la seva segona residència, posant-se ell mateix i a la seva família en perill i posant en perill a la ciutat i als ciutadans de Sant Feliu. Això és el que com a govern tenim la responsabilitat de fer”, comenta el regidor.

Saballs també ha recordat la petició del conseller Miquel Buch que els ciutadans no sortissin de les seves poblacions i que les policies locals de les ciutats i pobles hi col.laboressin.