I després

Marc Gascons, premi al millor cuiner jove de l’any

Compartiu aquesta història

El cuiner ganxó, Marc Gascons, ha rebut el premi al cuiner jove de l’any de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. El guardó reconeix el treball que Gascons porta a terme al capdavant del restaurant Els Tinars de Llagostera.

Els Premis Nacionals de Gastronomia Catalana, que organitza anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, es van lliurar dimarts en un acte que es va celebrar al Palau de la Generalitat. El lliurament dels guardons va estar presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, i el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Joan Ras.

Marc Gascons va rebre el premi a cuiner jove de l’any “per ser representant d’una saga generacional de restauradors, amb capacitat demostrada, fent una cuina tradicional, amb màxim respecte al producte i a la qualitat de la matèria primera i preservant la catalanitat de molts plats, especialment de la cuina empordanesa”, segons destacava l’acta del jurat que es va fer públic a finals de l’any passat, quan es va anunciar la concessió dels guardons que s’han lliurat aquesta setmana. En l’acta, el jurat destacava també que el treball del guixolenc testimonia “com altres restaurants exemplars del nostre país, la continuïtat generacional de la restauració tradicional catalana”.

A més de Marc Gascons, també va ser reconegut com a restaurant de l’any el restaurant Àbac i el seu xef Jordi Cruz; el periodista Pau Arenós, com a professional de l’any, la Fundació Alícia, que va rebre el premi especial de l’Acadèmia per la seva tasca d’innovació alimentària i Restaurants contra la fam. .

http://vimeo.com/31194146

El més llegit

I després