El jugador guixolenc Marc Crosas (24 anys), va celebrar la quarta corona del Santos Laguna (Mèxic) portant una senyera estelada de Catalunya, que es va col·locar a l’esquena després de finalitzar el partit i durant el lliurament del trofeu. El futbolista ganxó va participar com a titular en els dos partits de la final.

Abans del títol a Mèxic, el migcampista va guanyar el campionat de la Lliga i la Copa de la Lliga de França amb l’Olympique de Lió (2008) i la Copa de la Lliga d’Escòcia amb el Celtic Glasgow (2009) a més d’una curta estada a Rússia.

Crosas, que de Sant Feliu va recalar a la pedrera del F.C.Barcelona, va coincidir en l’equip català amb figures com Sergio Busquets, Xavi Hernández i Andrés Iniesta.
En el seu primer torneig en el futbol mexicà, va participar en quinze partits, vuit com a titular i en set va entrar de suplent.

Les intervencions en el Twitter encoratjant a xiular l’himne espanyol a la final de la Copa del Rei li varen costar insults i amenaces de diversos sectors de la resta de l’Estat i el reconeixement dels independentistes catalans. Uns l’han convertit en l’objectiu del anticatalanisme i altres en un referent internacional dels seus objectius polítics.

En aquesta ocasió tant la premsa espanyola com els seus detractors han tornat a inundar-lo de twits de menyspreu mentre que els sectors sobiranistes li dediquen articles glossant el seu compromís com és el cas  de http://www.racocatala.cat