El darrer president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sant Feliu de Guíxols, Manel Mayor, ha fet públic un comunicat en el qual enumera les raons per les quals ha decidit donar-se de baixa de militància de la formació republicana, que nomenarà nou president en l’assemblea prevista a principis de setembre.
L’escrit que Mayor titula “He decidit plegar” diu textualment: “La decisió que he pres, no per coherent és menys dolorosa, m’estic referint al fet, de cessar en la meva militància a ERC, cansat de passar vergonya, per les actuacions de la secció local del fins ara, el meu partit.
Vaig decidir ingressar a les files d’ERC, per poder treballar pel meu País, des de l’entorn de la meva ciutat, perquè en aquells moments vaig creure, que hi havia les persones adients per dur endavant, alguns projectes engrescadors. Les persones que més confiança em mereixien, ja no hi són al partit i d’altres, ja no són ni tan sols en aquest món.
El fet és, que com que la immensa majoria d’aquesta secció local, és molt més jove que jo, ja no tornaré a tenir cap responsabilitat dins el partit, doncs les discrepàncies són profundes i jo no deixaré de tenir criteri i opinió propis i com que a fora de l’àmbit local, ni hi he treballat, ni tinc possibilitat de fer-ho, la meva decisió és completament lògica.
Com que no vull, que una militància sense responsabilitats, em tingui segrestat, he decidit tirar endavant la meva decisió i ser completament lliure d’expressar la meva opinió i d’actuar completament lliure d’encarcaraments dins l’àmbit polític.
Tot allò expressat  en els paràgrafs anteriors, no serà obstacle, perquè continuï treballant per aconseguir la independència de Catalunya i per la justícia social”.