I després

Luque diu que des de l’Ajuntament es pot fer molt més en benefici dels ciutadans

Compartiu aquesta història

Alguns regidors varen aprofitar que se celebrava el darrer Ple Ordinari per acomiadar-se (encara se’n celebraran un parell d’extraordinaris fins tancar la legislatura) i dóna la sensació que tots plegats estan desitjant que se celebrin les eleccions i conèixer quina és la decisió final dels ciutadans per començar amb energies noves.

Ha estat una legislatura dura i accidentada marcada per la moció de censura, per l’estretor econòmica i per les retallades pressupostàries que han portat de corcoll als governs per poder tirar endavant els projectes i serveis.

Ara, tots els grups es mostren il·lusionats i força confiats en les seves possibilitats però saben que els ciutadans els han observat i, tot i que esperen ser els escollits, aquesta sensació sempre és subjectiva ja que qui té l’última paraula sempre és el ciutadà.

Qui ja no té aquest neguit. i que fa mesos que està desitjant que acabi la legislatura, és Pere Luque, l’empresari és un de tants que han pretès aplicar els mètodes de l’empresa privada a les administracions i han mort (políticament) en la batalla.

D’aquest desencís va derivar el seu intent de dimissió (i posterior cessament per part de l’alcalde) atès que, estant contrastat que en les seves empreses pot prendre decisions de forma dinàmica, en les administracions prima la camera lenta i els processos administratius que, de vegades, de tant de control dóna la sensació que no caminen (compteu els anys que es porta treballant en Thyssen, Anlló, etc) tot i que al final, amb els anys es van fent realitat.

Luque declarava a la nostra emissora que estava desitjant que acabés la legislatura i deixar de banda l’experiència política que valora positivament malgrat que el projecte de la seva agrupació d’electors (AMICS) no s’ha pogut consolidar. De tota manera no descarta que si hi ha gent jove que s’hi engresca d’aquí quatre anys es podria reprendre l’activitat.

El regidor diu que ha passat moments molt complicats però que estan oblidats, que es vol quedar amb les qüestions positives, que també n’hi ha hagut, que de tot se’n aprèn i que aquesta és una etapa més en la seva vida.

Considera que per l’estructura que té una “empresa” com l’Ajuntament, quant a polítics i treballadors, te la possibilitat de donar molt més bons serveis als ciutadans.

I quant a la moció de censura i el seu pas a la historia local per ser l’impulsor de la mateixa, apunta que reconeix que ell la va proposar però que només és un 10% de les persones que la varen portar a terme.

Pere Luque va dir que en el Ple Ordinari no es va acomiadar i que ho farà en el que correspongui per agrair a la gent que el va votar i a la resta de ciutadans la confiança que va dipositar en la seva persona.

El més llegit

I després