I després

L’oposició aposta per treure del Port d’Aro els 100 pisos de protecció oficial

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG: Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, CiU i Esquerra Republicana, van proposar en el ple d’ahir sobre la revisió del POUM que el centenar d’habitatges de protecció oficial que han d’ubicar-se en l’ampliació del Port d’Aro es traslladin o desapareguin. La revisió del Pla d’ordenació urbanística municipal va aprovar-se inicialment amb els vots de l’equip de govern (PSC, ICV i PP) i l’abstenció dels dos grups de l’oposició.
El portaveu del grup de CiU, Joan Giraut, va exposar que si del centenar de pisos socials que han de construir-se al Port d’Aro 50 ja es traslladen amb la revisió a la finca que ocupa el PPS Park, que la resta també es reubiquin en un altre indret. Giraut va exposar que “voldríem anar més enllà” i entén que si s’alliberés el sector de pisos de protecció oficial -que serien substituïts per sostre de mercat lliure-, l’Ajuntament podria obtenir més contraprestacions. Amb la revisió del POUM, l’Ajuntament rep el sòl d’ús hoteler; mentre que si es fes la proposta de CiU de treure tots els pisos socials, l’Ajuntament podria reclamar que els propietaris del sector construïssin “el millor auditori de la Costa Brava”.
Giraut també va exposar que l’auditori i l’hotel haurien de passar de primera línia de mar, al costat de la carretera de S’Agaró i encarats de cara a la marina. D’aquesta manera, al seu lloc es podrien construir apartaments que tindrien un valor més alt. Un nou motiu de compensació dels privats del Port d’Aro cap a l’Ajuntament.
David Puig, d’ERC, també és partidari de treure aquest centenar d’habitatges de protecció oficial per obtenir més compensacions, com ara l’auditori. No obstant això, Esquerra entén que si al municipi es generaran 500 habitatges socials, es poden prescindir d’aquest centenar de Port d’Aro. Quant a l’hotel, com CiU, creu que s’hauria d’ubicar a la part posterior del sector i no a primera línia, mentre que l’auditori s’hauria de traslladar a la zona de la Masia Bas.
CiU veu amb bons ulls la resolució per a les expropiacions de Puig Pinell de poder edificar-hi a la seva base, com també a Treumal, si bé va manifestar que estaran emetents a les valoracions que es facin. Per la seva banda, el grup d’ERC va insistir que aquesta solució d’edificar a Pinell els genera “molts dubtes” i que s’hauria de mirar de fer un sector discontinu amb el Port d’Aro.

El més llegit

I després