Els pisos de Protecció Oficial de Mas Falgueras, a la zona del Poble Nou de Sant Feliu de Guíxols, han estat motiu de canvis permanents atès que la seva finalització va coincidir  amb el canvi de tendència econòmica i, per extensió, amb l’esclat de la bombolla immobiliària la qual cosa els va situar en una mena llimb perquè calia replantejar les condicions per als seus futurs propietaris i inquilins.
Pel què fa a la venda les persones escollides i amb menys recursos, no podien accedir als crèdits bancaris i, els llogaters comprovaven que amb la baixada de preus dels pisos particulars, els de protecció oficial estaven per sobre dels preus de mercat.
Per tal motiu, el 10 de gener de 2014, una representació municipal formada pel regidor Joan Vicente i pel responsable del servei d’habitatge, Francesc Rodriguez, es va adreçar a la delegació de la Generalitat a Girona per demanar una rebaixa en els lloguers d’aquests habitatges. Sembla que la proposta va funcionar perquè aquest dilluns s’anunciava que obtindran una rebaixa del 23%.
En declaracions a la nostra emissora, Vicente es congratulava per la decisió atès que en les tres opcions que tenen els inquilins (en funció de les dimensions dels habitatges en els quals s’hi inclouen despeses de la comunitat i altres), alguns llogaters havien de pagar fins a 450 euros, quan a la pròpia bossa d’habitatge del servei municipal en podien oferir per 250 o bé 300 euros.
El regidor considerava que amb aquesta rebaixa són més accessibles i podran fer la funció social que els correspon. És més, en la visita del mes de gener a Girona, fins i tot havien proposat que l’Agencia d’Habitatge els traspassés a l’Ajuntament, que els podria gestionar directament des de la seva bossa d’habitatge però creu que la rebaixa equilibra l’oferta atès que aquests pisos són nous, tenen bones vistes, accessos i fins i tot plaça d’aparcament.
La rebaixa del 23 % de Sant Feliu està per sobre de la que s’ha fet a Palafrugell que és del 21% i per sota de la de Sant Hilari que és del 26%. Aquest han estat els tres municipis gironins que es beneficien de la rebaixa que es comença a aplicar a partir d’aquest mes d’abril i que afecta tant els habitatges buits com els que ja estan adjudicats.