I després

LLIBRE DEL CENTENARI DE L’A.D.GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres, 23 de juliol, la Junta directiva de l’Ateneu Deportiu Guíxols ha presentat a l’alcalde, Joan Alfons Albó, i a la regidora d’Esports, Magda Lupiáñez, el llibre del centenari; és un dels principals atractius del centenari d’aquest club.
Els dos han considerat que és un emocionant fragment de la història esportiva i social de la ciutat en un llibre molt treballat.
El contingut va més enllà de la crònica i dels fets puntuals. És història viva des de l’1 de novembre del 1905, quan es funda l’Ateneu Social, i sobretot l’any 1914, quan s’oficialitza l’Ateneu Deportiu, es fa el primer partit considerat oficial (contra el Català FC de Palamós, on els guixolencs van guanyar per 6 a 1) i es jugà en el recentment estrenat camp de futbol, inaugurat un any abans.
Per tant, és un llibre on s’explica el futbol i la vida d’una ciutat en diferents moments històrics, com la Guerra Civil, la Postguerra i l’època més recent. A partir del relat històric de Josep Serrats s’hi poden llegir constitucions de juntes esportives, canvis en les mateixes, relacions amb l’Ajuntament, així com diferents aparicions en els mitjans de comunicació, sobretot locals, amb ressenyes i fotografies.
És impossible comptar les persones que apareixen en les dues-centes pàgines d’història de l’entitat, un club que, com sol passar, va més enllà del que seria l’àmbit estrictament futbolístic, i que penetra en la vida social de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols en diverses generacions.
Hi apareixen pràcticament totes les persones que han tingut algun paper en aquest club, des de jugadors, auxiliars del futbol, juntes directives, personatges singulars i d’altres.
Concebut com un gran àlbum fotogràfic ben documentat, el llibre serà comentat davant del públic el dia del Pregó de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols, el dia 31 de juliol a les 20h., atès que l’Ateneu farà el pregó amb motiu del seu centenari i allà mateix es podrà adquirir.

portada_llibre

El més llegit

I després