I després

L´IES Ridaura de Platja d´Aro iniciarà les classes amb una nova manifestació a l´institut

Compartiu aquesta història

Els alumnes de l’IES Ridaura de Platja d’Aro no iniciaran les classes el proper 7 de setembre, com està previst en totes les aules per l’avançament del curs lectiu, sinó que ho faran el dimecres 8, després que l’AMPA de l’institut hagi acordat per una majoria de pares del 98% convocar per aquell dia una manifestació. Els motius, exigir al Departament d’Educació “respecte” cap a l’associació, als pares i als alumnes del mateix institut a causa del retard en la construcció del nou institut i les “lamentables” condicions de l’actual centre, segons va denunciar ahir el seu president, Oscar Azambuja.
Pares i fills tindran un inici del curs escolar diferent a la resta d’escoles. Tots, aniran fins a les portes de l’institut a les 8.15 del matí, però en comptes d’entrar a l’edifici i disposar-se a iniciar una nova etapa escolar, tindrà lloc una manifestació. Després, tots cap a casa, i serà el dia següent quan finalment es comenci el curs.
Segons Azambuja, “fa més de 10 anys es gestiona la construcció d’un nou centre”, un temps que “ens semla una vergonya”, va dir. En segon lloc, “els nostres fills estan estudiant en condicions lamentables en un centre obsolet, amb infinites mancances i amb capacitat per a la meitat dels alumnes que té en l’actualitat”. A més, segons el president de l’AMPA, “fa anys que es prometen dates d’inici de les obres -que no s’han complert- i només ha servit d’excusa per no invertir ni un sol euro en el manteniment de l’edifici”. Però, la principal raó, va argumentar Azambuja, és que “el 25 de maig del 2010 era l’última data promesa per l’inici de les obres del nou IES. Novament s’ha incomplert”. Segons ell, “aquest cop la partida pressupostària estava aprobada, l’empresa constructora ho tenia assignat i i semblava que tot estava en ordre. Però per una decisió del Departament d’Educació tot ha quedat en una altra promesa incomplerta”, va sentenciar.

Sense resposta
Al seu parer, l’Ajuntament i la direcció del centre van intentar trobar una explicació a les raons del nou endarreriment de les obres, una resposta que encara s’espera.
Segons Azambuja, “en l’últim consell escolar del mes de juny es va decidir enviar una nota al director dels Serveis Territorials d’Eduació a Girona, Andreu Otero, demanant que s’informés com estava el tema de la construcció del nou IES”. Però res. És per això que asseguren que “des de la comunitat educatvia del centre considerem que l’actitut del Depertament d’Educació a Girona no ha estat a l’altura, ha ignorat completament la nostra petició i no ha tingut la deferència de respondre’ns” .
Per tot això, Azambuja va destacar que l’únic que volen és que se’ls escolti i que se’ls doni una explicacó raonable ja que “el que no podem acceptar és que se’ns ignori i no se’ns respecti com a ciutadans”. Aquest dimarts els alumnes no aniran a l’escola, o si ho fan serà a les portes per manifestar-se juntament amb els pares. (DDG)

El més llegit

I després