I després

L’Escola de Música s’adhereix a l’acte organitzat per la Associació d’Escoles de Música i Dansa en favor de la pau, aquesta tarda a les 18.30 davant l’Ajuntament

Tots els membres de l'Associació d'Escoles de Música i Dansa UEMyD sortiran al carrer avui 15 de març a les 18.30 hores per a oferir un concert conjunt a favor de la pau.

Compartiu aquesta història

Tots els membres de l’Associació d’Escoles de Música i Dansa UEMyD sortiran al carrer avui 15 de març a les 18.30 hores per a oferir un concert conjunt a favor de la pau.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, tant alumnes com professors i professores de l’Escola de Música, es reuniran a la plaça de l’Ajuntament. Hi interpretaran amb els seus instruments i veus l’Himne a l’Alegria de Beethoven amb la traducció de Joan Maragall (Cant de Joia), com també el Cant dels Ocells, a més de llegir el manifest.

Amb aquest acte, l’Escola pretén difondre la seva ferma reivindicació per la pau, així com mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i els refugiats de la guerra. En cas de mal temps, l’activitat es traslladarà a l’auditori de l’Escola de Música.

Manifest

Aquests dies estem veient, consternats, el que està passant a Ucraïna, on les notícies parlen ja de milers de morts i milions de refugiats que fugen del país deixant enrere les seves vides, els seus records i, molts d’ells, a part de les seves famílies. Són les víctimes innocents d’una lluita de poders que viola deliberadament els drets humans i tot el que representen. Perquè, si bé la discrepància és legítima, la imposició armada, la destrucció i l’homicidi són absolutament inadmissibles.

Per aquest motiu, des de l’Associació d’Escoles de Música volem manifestar el nostre més absolut rebuig a aquesta guerra, i a qualsevol mena de violència sigui allà on sigui, així com mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones que l’estan patint. Famílies, nenes i nens que estan veient arrabassades les seves il·lusions i les seves esperances.

Tan lluny i, alhora, tan a prop. Tan lluny, perquè sembla impossible, perquè és incomprensible que una cosa així pugui estar passant als nostres dies. I tan a prop, perquè és inevitable veure’ns identificats amb totes les ucraïneses i els ucraïnesos que sofreixen l’horror de la invasió, i també amb tots aquells ciutadans russos que estan sent castigats o han de fugir per no estar d’acord amb el seu govern o han mort en una guerra que mai hauria d’haver-se produït.

Nosaltres no som experts en política ni en qüestions geoestratègiques; som músics, però sabem i volem reivindicar amb tota la nostra convicció que la pau és un dret irrenunciable, que la pau és un dret universal, que la pau és la manera d’entendre’s, malgrat les desavinences, i que la pau és l’únic camí cap al futur.

Que la música faci callar les bombes i els nostres instruments siguin les úniques armes, disparant notes per amansir el món amb una melodia de pau.

El més llegit

I després